Roligt! Eldorado hittade mitt gamla inlägg!

Skulle in på Eldorados hemsida på Sveriges Radio och lyssna på ännu ett program. Då såg jag att mitt inlägg från 24 oktober finns där till höger som en länk. Hi, hi, roligt att Kjell Alinge eller någon annan på redaktionen (låter flott, tror inte Eldoradoredaktionen är så stor...) funnit min blogg/mitt inlägg.
Fast via den länken kommer du hit till starten på bloggen. Det gamla inlägget finns här (bara klicka) fast det handlar mer om "Hemma hos", men Eldorado nämns! Några roliga länkar finns där om någon vill lyssna på gamla "Hemma hos"-klipp.
Kjell Alinge fick ett pris sent i fjol, inlägget om detta finner du här som handlar mer om Eldorado och Alinge. Ytterligare ett inlägg om både gamla och nya Eldorado i samband med jullåten "Mer jul" hittar du här.
Kanske märker ni att jag diggar radioprogrammet? Kjell Alinge har ett öppet sinne och musikaliskt kan det mesta dyka upp i programmen, däri ligger en del av charmen tycker jag. Bra musik är bra musik, strunt sak samma inom vilken genré eller från vilket år.


Kjell Alinge, foto: Nisse Nilsson (?) från hemsidan

Jag fortsätter hylla Eldorado! Programmet är helt underbart, jag köper det med hull och hår!
Kan bara säga att dessa en och en halv timme per vecka Eldoradosändning som finns att lyssna på i arkivet, tillhör bland det bästa och skönaste att lyssna på bland http://www.sr.se/ digra utbud av radioprogram. Ja, det finns mycket skoj på SR:s hemsida, men det varierade musikutbudet och smått geniala pratet som Alinge bjuder på gör i alla fall en arbetsdag i veckan lättsammare och mer njutbar när man lyssnar på Eldorado! Programmen är alltså nyproducerade, detta är inte gamla program från 80-talet, utan alldeles färska (finns att lyssna på en månad efter sändning i arkivet).
Visst, olika Eldoradoprogram bjuder på olika musik, men de härliga mixarna med udda radio- och filmljudsklipp in i musiken tillfredställer mina öron, gör lyssnandet roligare.
Ge programmet en chans, koppla av allt annat och på med hörlurarna och lyssna. Passar utmärkt att lyssna på sen kväll, inte samma brutala stil som gamla "Hemma hos"-program brukade ge lyssnaren, med viskning ena sekunden och skrik och vrål nästa. Eldorado är mjukare.
Alinge vill veta vad man tycker om musiken, att lyssnarna skickar mejl och tycker till. Kanske skulle jag skicka iväg ett mail?
 
Just nu i februari finns det flera fina chanser att njuta av Kjell Alinges mjuka, fina radioröst (än i Eldorado).
Under februari möter Kjell Alinge gäster och pratar musik i fyra personliga program i P2. Först ut var klarinettisten Martin Fröst. - Martin Fröst är klarinettens Jimi Hendrix! Det finns ingen som spelar på det sättet som han gör, säger Kjell. 
(Information på Eldoradohemsidan ute till vänster och klickbar länk.)

Dags för lunch! Och solen fortsätter skina här i Stockholm idag :-)

Erik

Kommentarer:

1 Pysen73:

haha, va roligt! Du börjar visst bli en blogg-kändis ;o)

2 Fia:

Jag hamnade på ditt inlägg från oktober när jag klickade på den länken. Vad kul att de har hittat ditt blogginlägg. De är säkert intresserade av att läsa vad folk tycker om dem.

Eldorado har en lagom blandning för att man ska bibehålla intresset. Men jag har inte lyssnat på Eldorado på många år. Sänds det fortfarande?

3 Erik:

Alltid skoj när jag märker "träffar" som denna helt oväntade hos Alinge :-) Fia, klicka dig till sr.se så hittar du de fyra färskaste Eldoradosändningarna och lite annat skoj. Alinge har ju en blogg på sidan, med härliga musiktips och en del annat!

Kommentera här: