Hemma hos, Skolforum och höstlov

Intressant vecka som kommer! Det händer lite för mig personligen... dels något helt nytt, annorlunda (ska bli spännande) och så något som brukar ske med viss perioditet (Hi, hi!).
Så troligen kommer det att bli lite dåligt med nya inlägg under den kommande veckan i min blogg.
Men fototrissen på söndag ska jag försöka delta i och kanske även kolla upp och delta i tisdagstemat.
Fast känner jag mig själv så lär jag nog ändå försöka hinna med några inlägg. (Förra varningen om att jag skulle ta det lugnt, var lite falskt. Trogna läsare kanske småler. Det känns som att jag börjar bli "bloggberoende", he, he.) 

I morse luktade det snö i luften.
Vet inte om min näsa är känslig, men ganska ofta tycker jag att det luktar annorlunda precis innan det kommer snö.
Inte alltid den där "lukten" följs av snö, men ofta stämmer det. Kanske finns det andra som märkt denna förändring i luften just innan snön börjar falla?
Visserligen är det fortfarande ganska varmt här i Stockholm, runt tio grader mitt på dagen. Men det blåser mycket, kändes så kallt i morse att jag ångrade att jag inte tog handskar när jag gav mig av mot jobbet.

Är glad över bloggare som letar upp skojiga sidor.
Vanja Schelin har gjort det. En härlig illustratör, ta en titt på hennes blogg! Driven egen stil, en njutning!
Hon har ett inlägg om Kjell Alinge och Janne Forssell och deras härliga "Hemma hos"-program som i alla fall hade mig som återkommande lyssnare på måndagskvällarna (då programmet sändes). Kjell och Janne gjorde sketcher och spelade bra pop- och rockmusik. Radioprogrammet sändes under 70-talet, mellan 71-76. Visst har en del tappat, men förvånansvärt mycket står sig bra även idag. Janne Forssell har senare gjort reseprogram både i radio och tv. Kjell Alinge fortsatte med radioprogrammet "Eldorado" under 80-talet. Även just nu sänds Eldorado i P4, en gång i veckan! Måste nämna att just Vanja har bara en bild på herrarna och länken till sidan. Men det räckte för att trigga igång mig :-)

 
en mindre hyllningssida http://hem.passagen.se/robbano/hemma_hos/

Vanja tipsade om en annan "Hemma hos"-sida och den har många klipp från radioserien som mp3-filer.
Finns många helt galna ljudfiler här http://hypo.se/hemmahos.htm

Jag var stor "Hemma hos"-fan på 70-talet.
Hade aldrig hamnat på körläktaren bakom scen på Konserthuset när Springsteen uppträdde med "Born to Run" om inte "Hemma hos" kört en Springsteen-special :-) Två helt underbara timmar...
Just dessa två timmar handlade om ett par som skulle ha en fest. Kvinnans (Janne Forssell) enda argument för Bruce Springsteen var att han var mycket snyggare än Bob Dylan, i övrigt verkade hon gilla Dylans musik mer (om jag minns rätt). Mannen menade att vad hon än sa så fick hon inte säga just det, för enligt honom var det fel, generalfel. Ett utförligt "hemma hos"-reportage där olika reportrar raporterade från hatthyllan, i kökshörnet osv. Olika sketcher varvat enbart med Bruce "the Boss" musik från hans tre första skivor. Kanske anar ni vad som hände under festen? Jupp, damen droppade sin snygghetskommentar och efter festen utbröt gräl och gråt och skrik. Dagen efter radioprogrammet släppte de extrabiljetter till den utsålda konserten och jag stack dit och blev lycklig ägare till just en körplatsbiljett. Kanske inte behöver säga att Springsteen har avnjutits flera gånger sedan dess... 

Angående sidor så finns ju Bloggportalen, den har ni väl redan kollat in?
Hittade denna information om mig själv, lite roligt.
kopierat från sidan:

OBS: Mycket länkad blog:
Denna blogg är med på topplistan över de mest länkade bloggarna på Bloggportalen.
Placering,
Film, teater, radio och TV: 49
Placering,
Musik: 40

Vill verkligen tacka alla som gjort/gör mig till en "mycket länkad sida". Jätteroligt! Jag har ju märkt att många väljer att titta in, men sedan inte alltid lämna någon kommentar. Lite tråkigt, men skoj om mina musiktips och annat jag skriver har en läsekrets.

Skolorna har höstlov, dvs eleverna är lediga från undervisningen medans lärarna går på seminarier, sitter i möten. Kan se olika ut i olika skolor, men två, tre dagar jobbar lärarna på (men utan elever) innan de får några dagars ledighet. Ute i Älvsjö samlas många lärare och läromedelsförlag i mässan Skolforum mån-ons 27-29 oktober! Kan tänka mig att några av mina "bloggvänner" säkert kommer att passera förbi...

Senare eftermiddag och den där snödoften har försvunnit, troligen falskt alarm... Men det ska bli riktigt busväder nu i helgen.
Håll i hatten! Se upp för lövhalkan!


bild från centrala Stockholm idag. Det blir mörkt fort! Värre blir det efter helgen, då vi slopat sommartiden...
Trevligt med grabben på "hembesök", även han har höstlov :-)

Gjorde sushi förra helgen, få se om det blir mer...
Erik

Kommentarer:

1 Ninni:

Tillåt mig småle...om det blir som med förra varningen. Du förstår...det krävs en del tid om man ska hinna med och skriva kommentarer i samma takt som du skriver inlägg:) Jag är en av dem som ibland smyger omkring lite anonymt här hos dig och tar del av alla tips och återupptäcker gamla godingar, som just Alinge/Forsell. Ska genast titta in hos Vanja Schelin...

Och visst luktar det snö strax innan...

Ha en skön vecka då om du inte syns här på ett tag...

2 Pysen73:

Eldorado har jag ett svagt minne av, men hemma hos är jag alldeles för ung för ;o)

Klart det "luktar" innan det börjar snöa!

3 Erik:

Trevligt att ni två damer också kan känna doften av annalkande snö. Ja, du har kanske rätt i din kommentar, Ninni! Jag menade kanske inte att ni som brukar kommentera då och då (ni är ganska flitiga bägge två) ska kommentera allt. Men fler kunde dela på bördan, ja om det nu är en börda?

Ett dygn har ju 24 timmar, gäller att utnyttja de flesta av dem. Snart dags för någon drömresa för mig, hoppas det blir en trevlig dröm (det är det oftast, men en del försvinner kort, kort efter att jag vaknat). Jag tror det, det känns så :-)

Jag är snabbskrivande förresten, det spelar kanske roll...

Den extra timmen nästa natt ska utnyttjas! Hi, hi!

4 Fia:

På vår skola är Skolforum lika populärt varje år. Vi kommer att åka dit på tisdag. Det är alltid lika inspirerande att gå runt och samla energi och nya idéer. Och så brukar man alltid få en massa pennor.

5 Erika:

Kan inte i min vildaste fantasi förstå hur någon kan äta "sushi". Det är inte mat, gud vet vad det liknar. :) Tur att vi alla har olika smak.:)

Kommentera här: