Dags för jullåtar

Nu är det snart 2:a advent och då tycker jag det är hög tid för julmusik.
En av mina favoriter är Adolphson & Falk - Mer Jul

Så varsågoda, en lustig tv-inspelning. Kolla in det mystiska julbordet. Väldigt många smörpaket ligger det där! Kan ge en skev bild av det svenska julbordet/smörgåsbordet..! Bör vara Greg Fitzpatrick vid syntarna på videoklippet. Det var han som lyfte duon från småtråkiga trubadurer till syntpopgrabbar med hits som "Blinkar blå" och "Astronaut" och så "Mer jul" förstås.



ja detta är verkligen svensk jul (i koncentrat) i slutet av Adolphson & Falks jullåt. Mer jul som var en beställning från radioprogrammet Eldorado som Kjell Alinge gjorde på 80-talet. Kjell Alinge (även känd från radioprogrammet "Hemma hos") beställde låtar från många olika svenska artister, flera blev lyckade som Eva Dahlgrens insjungning av "Sakta vi gå genom stan" eller Totte Wallin som sjöng Taubes "Stockholmsmelodi".

Programmet Eldorado finns kvar, en skön mix på en och en halv timme att lyssna på en gång i veckan på sr.se
länk till Eldorado bara klicka på namnet. På sidan finns, under en maskerad Kjell, sändningsarkiv, klicka där och du kan njuta av ett skönt radioprogram!
Erik

Kommentarer:

1 Pysen73:

Den gillar jag också!

2 akson:

Håller med dig om att Adolfson och Falks jullåt är en riktig höjdare. Första advent då vi började spela jullåtarna kunde jag konstatera att jag kunde hela texten till "Mer jul"!

3 Fia:

Eva Dahlgren och jag var faktiskt kompisar när vi gick i gymnasiet! Hon hade ganska låg profil, men var fantastiskt rolig på alla fester.

4 ElStiffo:

This is a pärla! Tanke, är alla som är roliga på fester nyktra?

Kommentera här: