Grattis Kjell Alinge!



Vad roligt, följande finns att läsa på Eldorados hemsida

Sveriges Författarförbunds Radiopris 2008 går till radiojournalisten Kjell Alinge för "hans mångåriga och ständigt nyskapande insatser för svensk radiokonst". Juryns motivering lyder vidare: "Med egensinne, rytmkänsla och halsbrytande associationer gör han radio som via det undermedvetna går rakt in i blodomloppet och slutligen stannar i hjärtat."

Mellan 1971 och 1976 gjorde Kjell Alinge P3-programmet "Hemma hos" tillsammans med Janne Forssell. 1980 startade han programmet "Eldorado" i samma kanal med mottot: "Nattens nöjen och stjärnornas musik". Sedan 2005 sänds programmet åter via Sveriges Radios webbradio och på torsdagskvällar i P2.

Sveriges Författarförbunds Radiopris utdelas till en litterär upphovsman som bidragit till att befästa och utveckla ljudradions ställning som medium för skön-, fack- eller barn- och ungdomslitterära prestationer.



Jag finner mycket nöje med att lyssna på Eldorado via SR:s hemsida (se ovan).
Trivsamt program, precis som förr (på 80-talet). Ibland med sköna musikmixar och mellan varven riktigt skoj prat av Kjell.
Kan varmt rekommenderas, gör en testlyssning.
Det finns mycket trevligt ute på nätet...


(bilderna har jag lånat från SR:s Eldoradosida)

Erik

Kommentarer:

1 ElStiffo:

Kjell Alinge är bäst! Han häcklade kvinnorörelsen på ett otroligt klurigt och underhållande vis i Hemma hos. Han driver med allt som tar sig själv för allvarligt.

Kommentera här: