Samarbete


Samarbete behövs verkligen när man är sittande publik på Stadsteaterns Soppteater. Kom att tänka på det nu när jag besökte Soppteatern. Lustigt nog är samarbete också temat som Sinneskatten (hon håller i Tema fredag) kommer med denna årets sista fredag!

Stockholms Stadsteater tar en liten paus i programmet nu under januari. (Undrar om de kanske ska spela in nya radioprogram av "På Minuten", de har använt lokalen till det tidigare. Här har jag skrivit lite om "På Minuten" i ett äldre inlägg.)
 
Deras Soppteaterföreställningar blir ofta utsålda och jag kan verkligen intyga att det är trevligt att bli underhållen en timme under lunchen och samtidigt njuta av en ofta matig soppa. Som publik sitter man fyra personer kring ett litet cafébord, det är begränsat med utrymme på det runda bordet. Ganska trångt är det också mellan borden i salongen också. Det må vara lite trångt, men samtidigt mysigt och trivsamt. :-)

 
Några i publiken har redan börjat smaka på löksoppan, som var dagens soppa.
 
Det blir gärna lite småprat med de andra kring bordet och samarbete med bordsgrannarna underlättar mycket när man är en del av publiken. Soppmenyn varierar, olika soppor är det vid varje teaterföreställning, kolla vilken soppa som erbjuds i programmet.
 
Har du tittat in här på min blogg tidigare?
Då kanske du vet att jag skrivit en del om några olika föreställningar som jag sett på Klara Soppteater, både den här Soppteatern och det här musikaliska gästspelet kan du läsa om du vill. Det har blivit en del olika lunchsoppor under åren. :-)
 
 
De fyra "tomtarna" tar emot våra varma applåder.
 
En del föreställningar/pjäser lämnar djupare intryck, men det kan ibland vara mer lättsam underhållning.
Den här gången var det en mer roande Soppteaterföreställning, "Jämt skägg" hette denna småroliga saga i för säsongen passande tomtemiljö. Tomas Bolme spelade tomtefar och Stina Rautelin var tomtemor. Flera lustiga repliker hann levereras, tomtenissarna gick i strejk och skapade problem med julklappsleveranserna. Det är bara 13 procent som tror på tomten enligt någon undersökning, men det är ändå betydligt fler än de som tror på vissa av våra politiska partier! En del julklappsrim ihop med förändrade julsånger och även lite rap-musik och en del av våra kända rikspolitiker nämndes även om deras namn förändrats lite... som Renfält och Skägglund.
 
Stadsteaterns hemsida finner du Klara Soppteater och där kan du klicka fram deras kommande program. Där kan man även få se kommande soppmenyn.
 
 
Mitt foto ger en liten uppfattning om hur publiken sitter under föreställningen.
 
Visar ett foto till ut över salongen, efter föreställningen satt ganska många i publiken kvar och tog det lugnt och pratade vidare. Vanliga vardagar brukar de flesta bege sig tillbaka till sina arbeten eller uträtta andra ärenden efter föreställningen och salongen töms fort på dagens lunchpublik.
Kanske var det få som ville ut till de hala vintergatorna? Det verkar inte som snösvängen samarbetar på bästa sätt i kommunen, för så här dåligt plogat i Aspudden var det länge sedan det var. Halt är det, men det är en annan historia. Kolla gärna in andra samarbeten också!
 
 
Andra tolkningar på samarbete hittar du här hos Sinneskatten!
 
 
 
 
• Kategori: FredagstemaTaggar: Jämt Skägg, Klara Soppteater, Stockholms stadsteater; • Kommentarer (14)
Erik

Kommentarer:

1 Hanna:

Trevligt med soppteater, blir lite mer socialt. Kan inte låta bli att le lite åt bild nummer ett, du har fångat en väldans rolig min på damen till höger ;0)

2 Violen på Brandholmen:

Kul att du berättar om soppteater och visar bilder därifrån! Känns lockande att besöka någon gång!

3 Stare Ström:

Tycker det påminner om hur det är att försöka få i sig mat på ett flygplan! Ser trevligare ut, dock!

4 Rantamor:

Så kul att du berättar om soppteatern, har inte ens hört talas om något sådant...

Gott nytt år på dig.

5 Anitas Blogg - Malta:

Låter verkligen trevligt! Soppteater... har hört namnet men aldrig funderat på vad det egentligen är. Nu vet jag så mycket mer ;-) Tack för det! Ta det försiktigt nu i halkan ;-)Gott Nytt År !!

6 Eva Trillian:

Säger, som så många andra hör, att soppteater var nytt för mig :) Kul koncept! Trångt men hjärtligt? Förstår av bilderna att samarbete är en förutsättning i publiken!

7 Jah Hollis:

Det är ju en speciell form av teater, som numera verkar finns lite här och var i landet. Och nog krävs det att samarbetet klaffar om folk ska få sin soppa och ett stycke teater samtidigt på lunchrasten.
Roligt att du kollade in Max Romeos musik. Han är gammal i gemet och hade sin första internationella hit redan som tonåring, Wet Dream. Men strikta BBC ville inte spela låten för dess "sexiga" text. Den blev dödskallemärkt.
http://www.youtube.com/watch?v=C79spWeuakU
Ha ett Gott nytt år!

8 Pysselfarmor:

Ja det är verkligen trevligt på de föreställningarna och oftast börjar man prata med varandra vid det trånga bordet. Man måste ju samarbeta för att få plats med "grejerna" och kanske är det uträknat så för att man ska börja ta kontakt med varandra.

Ha ett gott slut och ett Gott Nytt!/kram Gun

9 Mona:

Ser väldigt trevligt ut! Vi har lunchteater i Göteborg också, fast då är det inte bara soppa som gäller. Föreställningarna brukar vara fullbokade långt i förväg. Önskar dig ett Gott Nytt År!

10 Della / Var Dag ett Äventyr:

Trevligt inlägg och jag förstår att här krävs samarbete och välvilja för att det ska funka vid borden.

11 Linnéa:

Trevligt och mysigt tycker jag att det är att gå på soppteater. Något man borde göra lite oftare. Men är alltid lite svårt till vardags.

Ha en fortsatt god helg och ett riktigt gott nytt år!

Svar: Ta det försiktigt i halkan. Önskar er det samma, gott nytt år! :-)
Erik

12 Bosse:

Stadsteatern borde anställa dig som marknadsförare. Trevlig läsning, tack för den.
:-)

Svar: Tack Bosse. Gott Nytt!
Erik

13 Nett:

Så trevligt det ser ut att vara, och nog kan jag tro att det var det. Har aldrig varit på något liknande. Gott nytt år till dig!

14 Anni:

Ja, där är det verkligen trångt! Jag brukar försöka få plats vid de främre borden på varje våning och se till att komma i tid så att själva soppan är äten när föreställningen börjar. Har sett en del underbara föreställningar där.
Hoppas att du och de dina får en trevlig kväll, här är det lugnt i väntan på ev magsjukesmitta :-P

Kommentera här: