Undrar om jag väljer rätt?

Inget finner jag så svårt som att ställas inför några val! Det finns ofta både fördelar och nackdelar med varje val jag gör. Inget unikt med det, så är det nog för alla...
En del val visar sig ofta ha varit viktigare än vad man för stunden trodde, sett med perspektiv på valtillfället.

Låter kanske lite högtravande? För just denna gång gäller det något så banalt/trivialt som valet av bild till Fredags Färger.
Men man kan ju ändå fråga sig om jag valde rätt..?

Dessa tre foton hamnade här istället för att visa upp färgerna gul och grå.
Klickar du här kommer du till det foto jag valde!


foto 1: "minnessten"


foto 2: "gulgrå detalj"



foto 3: "höstgult"

Jag lämnar till er betraktare att tycka om någon av dessa tre skulle ersatt det foto som jag valde till veckans Fredags Färger gul och grå.
Skojigt om du tycker till i en kommentar.
Varje val innebär att något/några väljs bort. Det har hänt att jag ibland undrat vad som skulle hänt sedan om jag valt annorlunda, fast det är en frågeställning jag oftast blundar för. Skulle antagligen bli "småknäpp" om jag grunnade på sådant. "Ingen idé gråta över utspilld mjölk" passar ganska bra här.

Har druckit ett glas pressade blandade citrusfrukter med lite "annat" i. Känner mig lite kryare nu! :-)
Erik

Kommentarer:

1 Pysen73:

Det är helt klart enklare när man bara hittar EN bild som passar in på temat man vill illustrera ;o)

Fina allihop tycker jag, fast det vackra höstträdet hade jag nog också valt bort för temat, för nu vill man ju inte veta av någon höst, men bara vår, vår, vår!

Fast jag kan sakna hösten, här är de flesta träden gröna året runt, och är det bara fint väder tycker jag faktiskt väldigt mycket om hösten hemma i Sverige just för all sprakande färg!

2 kadermo:

Du valde rätt. Dessa tre bilder är också fina, den första klart intressant. Men stämmer liksom inte riktigt.

3 Lairama:

Alla bilderna är jättefina.



Det där med val är aldrig lätt. Jag brukar tänka på de små val som på något sätt förändrar fortsättningen av livet. OM jag hade valt att inte gå på den festen, OM jag hade valt att prata med någon i stället för någon annan... Så mycket annorlunda saker skulle ha kunnat vara. Det är bara att hoppas att man, liksom du i det här fallet, valde rätt.

4 Fia:

Jag förstår att det var svårt att välja. Jag tycker att du gjorde ett klokt val, även om det vackra gula trädet också passade bra in på temat.

Den fina minnesstenen grep tag i mig, så jag fastnade där en lång stund och funderade över vad det kunde ha varit för pest år 1710. Jag blev tvungen att söka på nätet eftersom jag trodde att den värsta pesten var på 1300-1400-talet. Det verkar som om digerdöden härjade mest på 1300-talet och fortsatte några hundra år i omgångar, och så kom "den hemska pesten" år 1710. Undrar om även det var digerdöden, eller om det var en annan sorts pest. Hmmm, nu måste jag söka vidare. Din bild väckte nyfikenhet! :)

Kommentera här: