Sett på olika sätt

 
Det finns en del som alltid består och så annat som förändras och lämnar bara minnen kvar.
 
 
Kolingsborg har varit navet som hela trafikkarusellen i Slussen kretsat kring. I fjol täcktes den runda byggnaden av graffiti under en period innan huset slutligen revs som början på "nya Slussen"
 
Trafiken under byggtiden finner du info om här!
 

 
 
 
 
 
Trist men nu finns bara minnet kvar (och lite bilder och filmer) av Kolingsborg. Snart försvinner mycket mer. En kungastaty (på häst) har fått flytta på sig till ny plats och tillfartsvägar stängs. Slussen är inne i en kraftig förändringsperiod.
 
Men nu över till något annat som på sitt sätt även det faller under temat människoskapelser (Fredagstema) och även gäller Helgbilden.
 
Det finns en speciell liten matbutik i Hornstulls relativt nya galleria. Det är bara en tunnelbanestation längre till Liljeholmen och där finns en betydligt större galleria med flera mataffärer. Men Liljeholmen är även en större knutpunkt där många byter kommunala färdmedel jämfört med Hornstull. Det gör att kassaköerna ofta är betydligt längre i Liljeholmens butiker då många passar på att handla när de ändå ska byta färdmedel.
 
 
 
 
Svalt här inne jämfört med solgasset där (uppe och) ute när våren är varm. Nu har både vädret och värmen blivit mer som våren brukar vara, svalare och blötare. Picard har sin butik till vänster bredvid apoteket, lokalen med orangemålade väggar på vänster sida. En större matbutikkedja upptar allt utrymme bakom rulltrappan som går upp mot gatuplanet och övriga butiker i gallerian.
 
I den lilla Picardbutiken saluförs bara djupfryst mat och mycket av varorna i frysboxarna är färdiglagad mat. Ursprunget är ofta fransk när det gäller det färdiglagade. Testat flera rätter och allt har smakat gott.  
 
 
Vänder kameran mot entrén från tunnelbanan. Systembolaget har flyttat ner hit från gatuplanet (innan gallerian), precis som Systemet gjort i Liljeholmens galleria. Undrar om det är en ny trend att placera systembutikerna under marknivå och på så sätt dölja våra alkoholvanor?
 
 
 
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Violen på Brandholmen:

Kul att få en tur i underjorden! För en "lantis" har det nyhetens behag!

2 Eva Trillian:

Förändringar - över allt. Det är väl det som kallas livet ... tror jag ;)
Tack för turen i en del av stan! Här på landet får vi frysa maten själva om den ska vara fryst ;) Men, det funkar det med!

3 Stare Ström:

Kul att få en kommentar från dig igen! Trevligt att få en vandring i stans underjord.

4 Åke:

Kul att hitta dig igen :) Det var ju riktigt ljust i underjorden :) Men för en "lantis" skulle det inte passa något länge... Tur att vi trivs olika :) Och systemet ja, det finns alltid där folket finns. Men jag skall nog allt besöka din stad i sommar... Men känner jag igen mig tro... Det är ju nya vägar hela tiden man ska igenom typ. Jag mellanlandade för några veckor sedan och fin en fin vy över huvudstaden, jo jag längtar nog allt lite dit ;)

5 Livet genom bilder:

Bilder från städer är alltid trevligt men att bo i en stad igen känns inte troligt

6 Monica o Jacob:

Kanske för att det ska vara svårt att hitta systemet:-)
Picard finns även här ute i bushen men har aldrig sett någon handla där är förvånad över att det går ihop för dom.
Ha det bra

Svar: Finns väl en butik i Täby. Jag är en som handlar ibland, goda färdigrätter!
Erik Kling

Kommentera här: