Ödsligt


Kanske inget direkt utmaning för somliga, att finna ett ödsligt fönster. Men bor man i en storstad så är ödsliga miljöer inte fullt så enkla att snubbla på.
Men visst går det även i en överbefolkad stadsmiljö med en klart överhettad bostadsmarknad att finna något ödsligt fönster.
Ibland finner man det ödsligt på högst oväntade platser.  
 


 
Här brukar cementbilarna åka kors och tvärs, men denna eftermiddag var det ovanligt livlöst, ödsligt.
 
Fönster i fjärran på fotot men också ett par runda fönster i de runda silos som är fulla med cementblandning till höger på fotot.
 
 
Bjuder på ett extra foto nu när jag är på Cementa igen.
 
Verkar inte finnas något spill på marken. All betong hamnar tydligen rätt, i lastbilarna.
 
In under de stora silosarna (se detta äldre inlägg!) kör cementbilarna och fyller på för att sedan köra till någon byggarbetsplats för att leverera sin last. Troligen körs många betonglass till det pågående bygget av Citybanan under Stockholm.
 
Mitt fönsterbidrag denna vecka när temat är ödsligt.
 
 
 
 
 
• Kategori: FönsterTaggar: Betong, Cementa fabriksområde, liljeholmen; • Kommentarer (7)
Erik

Kommentarer:

1 Klimakteriehäxan:

Ja där vill man inte slå sej ner med sin picknick precis ... :-D

Svar: Jag funderade på att visa ett tomt Sergels torg, men valde detta nytagna foto. Sergels torg fotot var efter en teaterföreställning och lite suddigt.
Erik

2 Hanna:

Verkar vara en spännande plats det där, skulle gärna gå runt där med kameran och leta efter detaljer. Är det öppet för allmänheten? Kan du spatsera in och ut hur som helst? Gillar ödeplatser, då inte bara ödehus utan öde överhuvudtaget, som i din bild, det skänker någon form av lugn över bilden.

Svar: Nej, men just denna eftermiddag var det så tomt så då hade det nog gott bra att ströva in på området en bit. Men annars dundrar cementbilar omkring där och då håller man sig nog borta, om livet är dig kärt.
Erik

3 larans:

Visst är det spännande fotomiljöer att utforska- öde eller övergivna industrier/arbetsplatser. Perfekt till veckans tema!

4 Susanne Hultman:

Ja, det kan förstås vara svårt att hitta ödsliga miljöer i Stockholm, men det här var ju perfekt. Annars tänker jag på nattfoto i storstaden - visst kan det vara rätt ödsligt då? När alla butiker stängt och människorna gått in för natten? :)

5 Anna :

Hi hi jag gillar ditt sätt att tolka temat..du har en skön stil. Förövrigt så är jag väldigt glad i betong och har just gjutit lite ett o annat. Kul kul.

6 Freja:

Så läckert med ett helt övergivet industriområde! Är det inte låst? Jag trodde det behövdes id-kort och vaktpassering för att ta sig in. Jag jobbade en gång i tiden som både nattvakt och inpasseringsvakt på SKF i Göteborg, där gick det inte att komma in om du inte hörde till SKFs personal!

Svar: Har ingen aning var alla höll hus. Kanske hade de möte om vad som ska hända med alla silos i framtiden. Eller så hade de fikapaus...
Erik

7 Susannesblogg:

Du skriver med om betong i en annan form.

Kommentera här: