Kaos

 
 
 
 
Vi var bara på besök.


Vi talar här om vad jag skulle kalla ett "mindre konstnärligt kaos".
Det märks kanske inte i denna bild, men det är en mycket kreativ person som lever och bor i dessa rum. Lever ensam kanske ska tilläggas, eftersom jag tror att samvaro med någon person skulle innebära ett visst mått av ordning och reda även för denna konstnärssjäl.

Jag skulle gärna vilja veta vad den erfarne mannen tänker när han betraktar kaoset. Kanske kan man avläsa något i hans kroppsspråk? Han nämnde inte röran med ett ord till värden, men jag tror, eftersom hans eget hem alltid är städat och alla böcker/skivor finns på sin bestämda plats i hyllan, att han tänkte en och annan tyst tanke kring kaoset.

Behöver jag nämna att vi hade det mycket trevligt under kvällen och att värden bjöd på både god mat och för mig en nytt bryggeris maltdryck. Ölen smakade riktigt gott och att de kommunala transportmedlen snart slutade gå var det enda som begränsade vistelsens längd.
 
 
  
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Anitas Malta:

Kaos i ordets rätta bemärkelse ! Har hört att de som är kreativa har en väldig ordning i hjärnan men ofta oreda omkring sig. Behöver bara jämföra mitt och makens skrivbord. Hos mig ligger allt perfekt på plats medan det hos maken är rena rama kaoset! Mitt kaos finns förmodligen i hjärnan istället ;-)

Låter dock som du hade en trevlig pratstund med denna konstnärlige man och när jag tittar på kroppspråket tolkar jag det som att han bara konstaterar att, ja, så här ser det ut hos mig ;-)

Svar: Då vill jag nämna att han som syns på bilden inte bor i lägenheten. Konstnärssjälen håller på att göra middagsmaten och lät oss göra husesyn under tiden, vilket var ganska knepigt.
Erik

2 Freja:

Kreativt kaos, det råder oftast här hemma oxå... Men det blir problem när det är mer än en som skapar kaoset, för det leder till att inget finns kvar där en la det sist.... Sonen är den som försöker hålla någon sorts ordning i kaoset, och då blir vi andra ännu mer förvirrade, för han ställer sker där de faktiskt är tänkt att vara, vilket oftast inte är det ställe någon av oss andra ens tänker på att leta...

3 Pysselfarmor:

Jag undrar om det gäller för alla detta med att ordning och redan inget kreativitet eller litet kreativitet. Jag har ordning och reda, nästintill pedantisk, men anser mig nog allt att vara väldigt kreativ eftersom jag målar, stickar, broderar, slöjdar, snickrar, trädgårdsarbetar, fotograferar, går många olika kurser osv osv
Jag skulle bli tokig i den där "röran" ;-)

4 Stare Ström:

En salig blandning av saker! Hoppas han hittar själv i röran!

Svar: Det verkar som han ofta vet i vilken hög han ska leta efter vad han nu letar efter. ;-)Ibland kanske något är svårfunnet, men det händer sällan, väldigt sällan.
Erik

5 BP:

Errmmmhhhhh. Nu ska jag då aldrig lägga upp bilder från... äsch, strunt i det. Du sa ju konstnärssjäl, eller hur;-)

6 Eva Trillian:

Naturen är så skapad att vi är begåvade med "hemmablindhet"! :) Se'n kan man ju tycka vad man vill om det. Jag tycker definitivt om det ;)

Svar: Jag har själv märkt att hemmablindheten lättast kureras (i alla fall tillfälligt) genom att man gör en längre resa, gärna till främmande land och är borta minst en vecka. När man då kommer hem har man viss tid på sig att märka sin eventuella röra, se hur fel gardiner man har i vardagsrummet eller vad det är som nu inte stämmer hemma.Men efter ytterligare några timmar kommer hemmablindheten tillbaka.
Det gäller att ändra det som ändras ska eller i alla fall notera vad som man kan tänkas ändra just när man kommit hem igen efter resan, då man ser allt det invanda som med helt nya ögon. Men hemmablindhet har sin charm den också.
Erik

7 Hanna:

Själv har jag svårt att tänka när det är kaos, vill liksom ha ordning omkring mig, är snudd på pedant faktiskt... Bryr mig dock inte så mycket om hur det ser ut hos andra, det är deras huvudbry. Så spännande du skriver om mannen, man vill ju veta mer om den konstnärlige själen :-)

Kommentera här: