Torn

 
 
 
 
 
Just nu är Fototrissens tema "i luften" och då kan jag passa på att gilla olika slags torn (från några olika länder).
Så det blir mitt bidrag till torsdagstemat denna gång, tre torn där två är kända och det tredje bara en av många minareter (visste du att det arabiska "minara" betyder fyrtorn) med tillhörande moské (den syns inte i fotot). Alla tre i samma fotocollage.
Jag testade och skapade en slags triss... även till detta tema. :-)
 
 
Kan passa på att slänga in receptet på rabarberkakan eller vad den ska kallas som jag visade i detta inlägg för en vecka sedan.
 
Vad behöver du?
6-7 hg rabarber
1,5 dl strösocker
2 tsk majsenamjöl
 
Till smeten behöver du 4 ägg, 1,5 dl strösocker och 1hg sötmandel/hasselnötskärnor (eller 10-talet droppar bittermandelarom istället för nötterna)
 
Putsa rabarbern och skär den i lagom stora bitar. Så lägger du bitarna i smord eldfast form och strör över sockret som blandats ihop med majsenamjölet.
Täck formen med lock eller ugnsfolie och låt rabarbern smälta i 225 grader varm ugn i ca 15 minuter.
 
Under tiden rör du äggulor och socker pösigt och tillsätt mandeln.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.
Häll ut/bred ut smeten över rabarbern och grädda kakan i 175 grader varm ugn i ca 30 minuter eller till de fått fin färg (se fotot här under).
 
Servera rabarberkakan ljummen med kall vispad grädde, lovar att du kommer att gilla denna efterrätten.
 
 
 
Ett foto på färdiga rabarberkakan, nyss uttagen ur ugnen.
 
 
 
 
 
• Kategori: FotografisktTaggar: Paris, Stadshuset, Stockholm, recept på rabarberkaka, torsdagstema, turkiet; • Kommentarer (3)
Erik

Kommentarer:

1 Violen på Brandholmen:

Kul att se din torntriss! Så olika tornen är! Det är roligt att fotografera torn, min man och jag gör då och då en tornrunda och riktigt gottar oss!
Tack för receptet på rabarberpajen! Den ser läcker ut! Ska testa det vid tillfälle!

2 Anitas Malta:

Stor kontrast mellan tornen i din fina triss. Känner självklart igen Paris och Stockholm men blir nyfiken på var du var du tog bilden på det första tornet ? Kanske borde jag veta...
Rabarberpaj !! Mums vad gott :-) Nämen då får jag väl gå och köpa lite rabarber då när du nu lockar med både bild och recept ;-)

3 Anna:

Vilka vackra tornbilder, verkligen fina! :)

Kommentera här: