På rad


Lustigt. Har läst i tidningen att Hultsfredsfestivalen ska flytta från Småland upp till Uppland och Sigtuna norr om Stockholm nu i sommar. Tydligen ska den tyska arrangören behålla namnet även om de byter plats för festivalen, känns lite konstigt. (Läser vidare att en comeback för den forna festivalföreningen Rockparty kan ske i Hultsfred! Intressant utveckling.) Men det kommer onekligen att bli kortare transporter för de utländska artister som flyger hit! Det är inte alls långt från Arlanda till Sigtuna.
Kunde kanske visat på husen och affärerna där de ligger på rad längs gågatan i Sigtuna men valde bort det. Visade ju nyss några foton från Sigtuna i ett par inlägg.
Så jag väljer nu ett foto taget inne i en tågkupé med sittplatserna tydligt på rad. På rad är temat som Sinneskatten valt denna fredag.
 
 
Få passagerare som åkte med just detta tåg, lugnt och skönt under en del av resan.
 
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Violen på Brandholmen:

Snygg bild inifrån tågkupén med tomma säten i långa rader! Det är kanske inte så många som vågar åka tåg, det är ju lite osäkert om de går!

2 Rantamor:

Här åker man som både framåt och bakåt,
jag tror att jag skulle vilja sitta i färdriktning...tror jag.
Här uppe kan vi åka Botniabanan...ibland iallafall !!

Tjingelingen från Rantamor.

3 Mias Mix:

Kreativt att komma på att fota i en tågvagn, inte det första jag skulle tänka på :) Blev ju snyggt!

4 Hanna:

Vilken trevlig tågkupé, var hör det tåget hemma någonstans tro? Det är en fin blandning av både nytt och gammalt, man verkar åka bekvämt samtidigt som man får en lite äldre känsla. Här i Örebro är det bara en massa moderna tåg, får åka till Nora för att få se de äldre.

5 Tantkalle:

Snygg bild med härlig mättnad i färgerna och perfekt till temat!

6 Leena :

Ingen trängsel i det tåget! Snyggt och rent, blir lite sugen på att åka tåg. När de kommer i tid, vill säga.

7 Jah Hollis:

Fin tolkning av temat, och visst kan det var skönt med egen kupé ibland.
Flytten av Hultsfredsfestivalen blir en hård smäll för lilla Hultsfred. Och det känns mycket märkligt att man behåller namnet och flyttar den långt, långt därifrån.

8 Eva Trillian:

Bra val av bild till temat :) Man sitter väl aldrig så tydligt i rad som på ett tåg!

9 Mormor:

Helt på rad, alle sammen, selv om noen av dem ikke peker samme vei.
Pent tog :)
Ha en fin dag :)

10 Pysselfarmor:

Ja jag läste också om att Hultsfredsfestivalen ska flytta. Har aldrig varit där så jag har ingen "relation" i sig till den, men heter den så ska den väl hållas i den orten, men det klingar inte lika välkänt med Sigtunafestivalen :-)))

11 Meta:

Ja det är allt långa rader det
ha en fin kväll
Önskar Meta

12 Pialotta:

Hörde oxså det om Hultfredsfestivalen... något märkligt är det att det ska heta samma... folket som bor där blev inte så glada .. Tågkupé, det var riktigt nice du :)

13 Mona:

Det ser lugnt, skönt och fräscht ut inne i din tågkupé. Jag hörde också om Hultfredsfestivalen. Men det är väl bra om den kan leva vidare genom en flytt. Förstår att arrangören vill behålla namnet eftersom det är så inarbetat. Det kanske kan bli Hultfreds-Sigtunafestivalen?

14 Nett:

Ser ganska tomt ut där på rad. Förhoppningsvis inte på festivalen. Mannen min har arbetat på festivalen i flera år för många år sedan och kommer därifrån med. För han är det en sorglig epok som går i graven.

15 LottaM:

Ja, nu ska visst allt ligga i storstaden Stockholm inget få vara kvar ute i glesbygden.

Härligt foto på rad. och så tomt det var inga resenärer här inte.

16 Monica o Jacob:

Sygg bild på en fin kupé härlig blå färg.
Ja man får passa lårbenen denna vår/vinter tur det finns broddar som man i sin ungdom sa att man aldrig skulle sätta på sej;-)

17 Marit Johansson:

Inte mycket sällskap där :) bra bild till temat!

Svar: Tåget fick några passagerare till innan det åkte från Lycksele. :-)
Erik

18 Anni:

Det var en ovanligt fräsch tågvagn, sist jag åkte tåg var det sunkigt och skitigt med vatten på hela toalettgolvet i första klass ...
Ditt foto gör att jag blir sugen på en tågtur igen!

Och så har jag just köpt ett festivalpass till sommaren, men håller mig i Stockholm ;-)

Kommentera här: