Botaniskt


Sent lämnar jag in veckans fönster denna gång, men vill gärna vara med. Susanne som håller i fönstertemat har ännu inte tagit sommarledigt, kul att några fototeman fortsätter även under sommaren (eller delar av den i alla fall) och denna vecka har hon valt temat "botaniskt". Helt rätt nu när sommaren är full med blommor och andra trevliga växter, som jordgubbar (mmm!).
Inser att min egen blogg hamnat lite på undantag den senaste tiden, det är ju sommar och mycket annat att göra. Ledig behöver man ju också vara. :-)
 
Titta gärna in på Hannas blogg och hennes fönster denna vecka. Mitt foto visar andra museala fönster från samma konsthall och med samma frodiga gröna blad, men fotot är taget från utsidan (Hanna stod inne i ett av utställningsrummen). I Örebro, där utanför konsthallen, finns också en annan kopia av samma staty som jag själv brukade rida på som litet barn i Stockholmsförorten Västertorp. Onekligen lite roligt med en offentlig staty som finns på flera olika platser i landet.
(Jag har även visat den staty som finns i Gävle i ett tidigare blogginlägg.)
 
 
 
Denna staty är inte alls lika blank och nött på getryggen av ridande barnrumpor som den i Västertorps centrum. Undrar hur många år som denna getstaty funnits i Örebro och hur många barn som ridit på den getryggen? Den ute i Stockholmsförorten blev en barnfavorit redan på 50-talet när den statyn och många andra statyer fyllde hela Västertorp.
Statyn "Gubben med geten" är gjord av konstnären Allan Runefelt.
 
Ett annat botaniskt fönster vill jag också passa på och visa... en blomrik hörna.
 
 
Med rätt soliga förhållanden mår blommorna gott, speciellt när någon med gröna fingrar ser till dem. :-)
 
Just idag har det kommit regn där jag är, något som verkligen behövs nu när gräsmattorna börjat bli bruna i brist på vatten och växterna börjar se lite trötta ut. Det har varit väldigt torrt i markerna, så naturen tar tacksamt emot regnet.
 
 
Ps! Roligt att de där Stieg Trenter-deckarna jag nyligen skrev om i ett blogginlägg nu finns på SVT:s Öppet arkiv att titta på!  Ds!
 
• Kategori: FönsterTaggar: Allan Runefelt, Västertorp, botaniskt, Örebro; • Kommentarer (6)
Erik

Kommentarer:

1 Klimakteriehäxan:

Härlig grönska - då trivs väl getterna extra bra?

2 Anita - Malta:

Gillar din blomrika hörna ! Härlig mix av färger och nyanser. Gröna fingrar är nog ett måste här ;-)
Kul att du och Hanna ovetandes valde samma botaniska fönster fast med olika vyer och vilken skön staty. Både att rida på som barn och att vila ögenen på som vuxen. Gillar statyer och skulle gärna se fler i mitt område. Önskar dig en skön helg från Malta.

3 Jah Hollis:

Det växer och frodas både i och utanför dina botaniska fönster.

4 Olle:

Njuter alltid av dina inlägg Broder. Här kommer att tips(jag har inte lyckats länka in det på "tuben" Men om du går in på tuben och söker på Pearl JAm given to fly live in St louis Mo får du se hurusom Eddie Vedder (favoritsångare) plockar upp en teckentolkande kvinna på scenen OCH DET ÄR BARA HELT MAGISKT

5 Hanna:

Kul att vi valde samma byggnad, det är verkligen vackert där i slottsparken. Nu när det är OpenArt är det ännu vackrare. Gubben med geten har jag inte så mycket koll på, den står lite sådär en bit från gångvägen, så man tänker inte på den. Skoj att höra att det finns fler upplagor av den i alla fall :) OpenArt är verkligen ett riktigt trevligt inslag i stadsmiljön. Såg i föregående inlägg att du även fångat delar av den i slottsparken. Du får ha en riktigt skön sommar, kul att du bloggar då och då i alla fall :)

6 Pumita:

Finfina grönskande bilder! Jag har förresten sett samma staty i Båstad. Ha det gott! :)

Kommentera här: