Skapad närmiljö


Fredagstema fortsätter glatt vidare med samma tema "människoskapelser", vecka efter vecka. Varför inte vara med igen i fototemat? Så nu, precis före jul, deltar jag igen när fredagstema kör för tionde (om-)gången.

Tunnelbanans spår skapar som ett större dike i landskapet. Lite av landskapets kuperade miljö finns kvar i den av människohänder tillrättalagda och skapade miljön som vi dagligen rör oss i. Det här är inget som jag brukar tänka på, men visst är det mesta i stadsmiljön omkring oss människoskapat.
 
 
Här syns Hägerstensvägen till höger om tunnelbanespåren och längs den gatan syns i fjärran delar av Aspudden. (Fotot taget nära Axelsbergs tunnelbanestation.)
 
Passar på att länka till en dokumentärfilm om Hägerstensvägen och förorten Aspudden.
 
Inte ett spår av någon snö på fotot som togs nyligen! Det blir troligen en snöfri jul kring Stockholm detta år, denna julhelg, om inte vädergudarna brutalt ändrar på det. Kanske finns snön där du är, får önska en God Jul!
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Marit Johansson:

Inte alls vackert men ett bra transportmedel!

2 Eva Trillian:

Håller med Marit, inta vackert men praktiskt ... och fascinerande vad vi gör för att få det bekvämt!

3 Violen på Brandholmen:

Vi människor lämnar massor av spår efter oss, något som framtida arkeologer kommer att grubbla över!

4 Stare Ström:

Illustrerar verkligheten!

5 Anneli - A'la Foto:

Snygg bild med fint djup!

6 Monica o Jacob:

Ett transportmedel som jag känner alltför väl;-)
Härligt snöfritt hoppas det förblir så, mina biceps behöver vila i år;-)
Ha en God Jul och ett Gott Nytt År,

7 Freja:

Ja, visst är städer människoskapelser om nått! Jag tänkte på det när jag promenerade på en stenlagd trottoar på Kungsholmen för någon månad sen. Tänk så mycket tid och arbete som är nedlagt på att räta till, platta ut och dölja naturen som en gång fanns där... Spännande!

8 Beppan:

Det finns många mer eller mindre fantastiska människoskapelser! Tänk om man för 100 år sedan sagt att Stockholm skulle genomkorsas av tunnelbanespår både ovan jord och under....

9 llhertz:

Ja vad kul! Här hamnade vi på samma spår i stadslandskapet. Jag gillar tbanan och all spårbunden trafik. Skönt med en grön vinter, det är vad jag redan har önskat av tomten (men det är väl en lågoddsare).
Trevlig helg och kul att se dig i bloggvärlden igen Semlan!

10 Hanna:

Gillar din bild. Djupet och linjerna, både i rälsen och staketet. En bit vardag som du plockat ut och gjort intressant med dina ord till. Bra jobbat! Önskar dig en riktigt god jul.

11 B i r g i t t a:

Här ser man verkligen hur det människoskapade drar fram :)
Gott Nytt År!

Kommentera här: