Rökfritt


Ibland kan det behövas stora och tydliga skyltar. Dags för mitt bidrag till Skyltsöndag.
Då kan denna hängande skylt från Köpenhamns järnvägsstation passa bra!
 
 
Tydligt förbud.


Det kan onekligen behövas tydliga skyltar när vanor ska brytas. Tidigare rökte folk inne i den stora stationshallen i Köpenhamn, men numera är rökning inte tillåtet inomhus och rökare hamnar utanför stationen med sina "stinkpinnar". Det finns askkoppar vid in- och utgångarna och flera stora och tydliga rökförbudsskyltar. En klart positiv utveckling som sker på många ställen.
Får bli min skyltbidrag denna söndag. :-)
 
Hos Pumita kan du hitta fler skyltar!
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Susanne:

Av de tre länder jag oftast besöker så var faktiskt Italien först med rökfria stationer, flygplatser och restauranger. Sen införde Sverige det och till sist även Danmark.

Det var ett tag sedan jag var inne på Huvudbangården, så den skylten minns jag inte att jag sett. Eller så har jag glömt att jag sett den eftersom jag inte röker längre.

Svar: Mitt foto är inte nytt. Kanske har de tagit ner skyltarna nu.
Erik

2 Pumita:

Skönt att det går åt rätt håll! Jag har inget emot att folk röker, det är upp till var och en, bara jag slipper andas in "s**ten". När jag flög till Lissabon sist reagerade jag på att det stank rök trots att det var rökförbud i ankomsthallen och när jag tittade mig omkring såg jag ingen som rökte. Kom fram till att det var så ingrott att det luktade ändå. Sanering nästa. :)

3 Benita:

Rökfritt ska det absolut vara inomhus. Är själv rökfri och ogillar röklukt.

4 Jah Hollis:

Jodå, där har jag passerat ett antal gånger. Visst, ingen vill väl ha tillbaka den gamla tiden då det röktes hejdlöst överallt. Men jag tror danskarna har lyckats behålla rökandet på små barer och bodegor som inte överstiger en viss storlek.
Såg din kommentar på mitt senaste (i somras) blogginlägg, och det är ju roligt att ni är några som faktisk bryr sig. Jag har skaffat dator igen, men inte kommit igång med bloggandet. Tanken är väl annars att jag ska ta upp det igen, men kanske förnya det på något vis. Vi får se när det lossnar. Ha det gott!

Svar: Trevligt att du ger ett "livstecken" ifrån dig och svarar, tack. Kul om du börjar blogga igen, sköt om dig. :-)
Erik

5 Hanna:

Frågan är om det hjälper med dessa stora skyltar, tycker att rökare gör precis som de vill ändå. Vill inte låta som en gnällkärring, men jag tycker att man får ett rökmoln i ansiktet var man än går. Rökare får röka hur mycket de vill, bara jag slipper vara med på ett hörn. Snygg bild med folk i farten, hur som helst ;0)

Kommentera här: