Titt ut.

Det blev mest ett litet "titt ut" igår eftersom vädret inte var så trevligt med snett snöande under de ljusa timmarna. En tur till och från affären fick räcka! Kom säkert någon decimeter nysnö under dagen och det var mest hundägare som tvingade sig ut med sina fyrfota vänner. Först mot kvällen slutade det snöa.


Otrevligt torsdagsväder i kvarteret, såg inte många när jag tittade ut.

Idag fredag är det plusgrader och det rasar snö från taken. Snöröjningen har inte hunnit med alla hustaken i stan, lika lite som de hunnit med gatorna eller ännu mindre trottoarerna. Här och där finns snöhögar som nu börjar ge smältvatten ifrån sig i tövädret. Ska du in till stan så snegla upp mot taken efter hängande, labila istappar som kan släppa greppet plötsligt och ta gärna en liten omväg om det ser otäckt ut där uppe. Men glöm inte heller pölarna med smältvatten i gathörn och på andra ställen!


Här syns lite istappar som säkert ger sig iväg ner mot marken när det börjat töa.

Snart får vi hoppa över stora pölar och akta oss får stänk från bilarna som passerar på de blöta gatorna. Få se hur länge blidvädret håller i sig?


Andra "Titt ut"-bidrag hos Sinneskatten (som håller i Tema fredag)!
Erik

Kommentarer:

1 Pysselfarmor:

Jo du här var en till som satt och tittade ut igår, men idag har jag rantat runt med Nikon i sta'n och det stämmer - det rasade ibland som sjutton av istappar och snö, men jag höll mig på ytterst på trottoarkanten.....

2 Maria G:

Det snöade här i Lidköping igår också, men sånt där snöfall med stora dalande snöflingor. Idag har det varit töväder, med allt vad det innebär med snö och is som drattar ner från taken. Bäst att akta sig.

Fina bilder!

Trevlig helg!

3 Fia:

Det hänger stora istappar på många hus. Det känns lite farligt, så det är bäst att hålla koll uppåt.

4 carina/sinneskatten:

Jag det är verkligen något vi måste se upp med. Här hos oss har det börjat snöa igen, att jag tycker det räcker det verkar vädrets makter strunta i!

5 Mona:

Torsdagens snöoväder här i Gbg var inte kul. På hyreshuset mitt emot där jag bor ser jag stora sjok av snö som lossat och ligger och hänger ut över takkanten. Livsfarligt att ens försöka ta sig ut genom den egna porten.

6 Bosse:

Fin bild. Hornstull?

7 Erik "Semlan":

Tack för kommentarerna. :-)

Stämmer bra Bosse att det undre fotot med istapparna är från Hornstull.

Igår kväll (lördag) var det två som fick nedfallande is på sig och hamnade på sjukhus enligt P4 Stockholm!

8 Jah Hollis:

Ja, det verkar som om det mesta snöandet dragit sig norrut. Här i Malmö smälter det på allvar nu, bland annat med just det resultatet att en gammal tant fick en isklump i skallen häromdagen. Hon klarade sig tack och lov, men det handlade väl mest om tur i oturen.

9 Erik "Semlan":

Samma sak i huvudstaden. Flera har fått skallskador, men tursamt inga dödsfall.

Men även fallskador lär öka, det är väldigt halt!

Kommentera här: