Juleljus i stan.


Det påstås att Stockholms kommun satsar på ovanligt mycket ljus i staden denna jul... men det märks inte så mycket. En del platser är ganska mörka. Som i Kungsträdgården, där finns inga extra juleljus i träden eller så... ganska konstigt när de ändå har både julmarknad och skridskobana.
Kanske något som bland flera marknadskrafter "City i Samverkan" har missat!?Kungsträdgården tidigare i veckan.Skridskobanan i Kungsträdgården.

Det går att hyra skridskor för den som inga egna har med sig, om man vill ta en tur på isen.
I Kungsträdgården finns också en julmarknad. Verkar som en del hittar dit, mer marknadskänsla än vad det är vid Sergels torg (kolla här!). Kungsans marknad påminner lite om julmarknaden på Stortorget. Här finns flera olika julmarknader i stan.Finns flera julmarknader i Stockholm.


Härliga dofter bland marknadsstånden i Kungsträdgården.Årets julskyltning i det stora varuhuset NK lockar. En del fönster väcker förundran. I år finns inga tomtenissar i verkstaden utan en bläckfisk!

I det här egna inlägget visar jag några fler av varuhusets skyltfönster.


Hörnan Hamngatan-Sveavägen med de fem höghusen solbelysta.

Det känns som det finns mer ljus på en del ställen.
Så är det också, inte bara som det känns.
Läs här SvD:s artikel "Nu tändas tusentals jul-led-ljus" (vitsigt!?).

Du hittar en del himmel i mina bilder, så det här inlägget blir mitt bidrag till Petunias "Himmelsk".
Jag passar på att visa lite av vad som finns i huvudstaden kring jul och ljus.Ljus längs Drottninggatan.

Andra himmelska tolkningar här


Erik

Kommentarer:

1 Elisabeth:

Härligt få vara med dig i storstan! Ha en bra helg!

2 Cecilia Artista:

Oj så många bilder du lagt in! Kul att se lite Stockholmsbilder. Ja snart är jag där!Kungsträdgården ser lite mörk ut men jag tycker det är ganska bra att de drar ner på julbelysningen om det är av energi och kostnadsskäl. Men i Stockholm bör man förstås prioritera några ställen att satsa på. Tex Kungsträdgården!Här i Nerja så har kommunen också dragit ner kraftigt på julglittret vilket är helt Ok tycker jag. Däremot planteras det massor med julblommor i bla rondellerna. Knallröda julstjärnor som lyser upp så fint mot de gröna växterna och palmerna!

3 Lasseivomma:

Ser att ni har "lagom" med snö även i huvudstaden.

Här är det lite för varmt enligt mig, det blir väldigt lerigt i skogen vid dom arbeten som vi håller på med.

Längtar dock inte alls till sta'n. Vi var i Stockholm på ett par julmarknader förra veckan, och därmed är jag helt nöjd.

Hoppas att du får en fin helg, men håll i hatten, det är blåsigt.

4 Mormor:

Det er vel der som det er de fleste andre steder, man prioriterer noen steder og lar noen bokstavelig talt, synke ned i glemselens mørke.

Hyggetur i bildene dine.

Ha en fin kveld

5 Marianne:

Så flotte bilder av julestemningen i byen!

Masse farger, perspektiver og ikke minst historier å lese i bildenen dine! :)

6 Mona:

Konstigt att inte just Kungsträdgården är mer prioriterad, men dom gör väl som i Göteborg - satsar på de stora affärsstråken. Det är ju det som viktigast - att folk handlar så mycket som möjligt...Kul att få se hur Stockholm ser ut i juletider.

7 Ege Denne:

Flott å få se hva som foregår rundt i byen :)

Kommentera här: