De fem elementen.

Sinneskatten skriver; I västvärlden pratar vi om de fyra elementen vatten, eld, jord och luft. I den Kinesiska finns det en till, metall. Dagens tema är alltså de fem elementen.

Osökt tänker jag direkt på en science fiction film som Luc Bresson gjorde, som heter "Det femte elementet". En härlig film där bland mycket annat en blå varelse sjunger opera vackert och gör det på ett kryssningskepp ute i rymden inför en hänförd publik. (Här har du länk till klippet.)

Lite av svävande rymdskepp kan jag nästan uppleva mig själv som ibland när jag som igår satt på Sjöberget och njöt av en vacker solnedgång. Klockan var lite före åtta. För första gången detta år började det inte kännas kallt förrän solen verkligen försvann under horisonten.


Den sista isen på Mälaren har upplösts i allt annat smältvatten i Mälaren.

Med solen som en falnande eld i fjärran kan jag nästan påstå att jag får med alla fem elementen i mitt foto. ;-) Vatten, jord och luft är inget problem, det syns ju tydligt. Inte metall heller, det finns i segelbåtarnas master. Men elden är väl mer tveksam?
Hur som helst blir det mitt bidrag denna fredag, trevlig helg.Andra element-foton hittar du hos Sinneskatten
!
Erik

Kommentarer:

1 Jah Hollis:

Eftersom jag har en bild som på många sätt påminner om din så köper jag det där med solen (jag har den själv med). Sedan lär det vara så att det ska vara trä och inte luft i den kinesiska varianten, och det klarar du med. Skön utsikt.(Jag tänkte för övrigt också på filmen Det femte elementet).

2 carina/sinneskatten:

Håller verkligen med dig!

3 Anne-Lie:

Vilken rofylld bild.

Trevlig Helg!

4 Anni:

Solen är ju ett enda stort eldklot - vilken underbar kväll du hade!

5 Sinna:

Jodå visst kan man väll tolka solen som en eld. det tycker jag i alla fall. Underbart vacker bild!!

Sinna

6 Monica o Jacob:

Klart vi köper det där med solen och eld den förser ju oss med värme. Härlig bild, visst börjar det bli skönt ute nu på kvällarna och än så länge är det myggfritt också;-)

Ha en skön helg;-)

7 Leena:

Vilken fin kväll och bild! Och visst är solen eld, vad skulle den annars vara? Så fem av fem får du av mig, både vad gäller elementen och bilden!

8 Pialotta:

Riktigt, riktigt vackert där du satt och filosoferade :) Det är ganska så svårt att få in allt i en och samma bild, men du fick det.. så bra då. Trevlig fredag till dig :) Musiktemat kan du se nu (om du vill) ;)

9 Bildgatan:

Visst är det så att man känner sig en aning svävande när man sitter och njuter av en helt underbar utsikt, och inte fryser. Precis så din bild också.

10 Mad World:

Vackert! Och visst är väl solen ett jättstort eldklot ...

11 ormbunke:

Vilken mysig bild och du hade det säkert mysigt också. Solen är ju ett glödande klot så eld har du ju också fått med. Trevlig. Anita

12 Ingrid:

Vilken fin bild och visst kan man väl godta solen som elden.Tack för din kommentar hos mig. Våren är lite sen här på Gotland som vanligt, men det gör inte så mycket, den närmar sig med stormsteg nu och gräset grönskar, blåsipporna står i sin vackrast skrud och nu börjar vitsipporna också. Det är en härlig tid vi går till mötes!

13 Cecilia Artista:

Vacker och stämningsfull bild. Jag förstår att du njöt av att sitta där och pejla in utsikten. Elementen fick du ju med. Solen är ju värsta/bästa eldklotet!

14 ElStiffo:

"Det femte elementet" är superbra. För övrigt tror jag att Pugh Rogefeldt har lyssnat på Tennessee Ernie Ford.

15 Pysselfarmor:

Vacker bild så jag tycker det är helt okey för min del....kokar alltid kaffe ute när jag är på min gård i Lappland...även nu under påsk fastän snön finns kvar.Har du kollat Bildgatans bidrag ;-)

16 Misswhatsit:

En underbar bild! Alla elementen är på plats också.:)Skönt att vintern har släppt greppet och våren är här. Ett extra plus blev det med videoklippet.

Ha en trevlig helg!

Kommentera här: