Reseupplevelser.

När jag var yngre insåg jag att man kunde få uppleva häftiga inre resor genom böckernas värld. Jules Verne var en sådan författare. Senare blev det fysiska resor, många år gav jag mig ut under sommaren med en Inter Rail biljett i handen och såg stora delar av Europa. Även resor i Sverige har gett mig många fina reseupplevelser. Sinneskatten som håller i Tema fredag har själv just besökt södra Frankrike och njutit av mat och vin och vackra miljöer.
Ibland glömmer vi bort de vardagliga resorna som också kan innehålla upplevelser utöver det vanliga. Det nära och lilla kan mot en resa till Indien eller en båtresa till Riga framstå som smått och ingenting. Men så är det väl inte? Upplevelsen av din resa är upp till dig att uppskatta eller sålla bort som något nödvändigt ont på väg mellan hem och arbete eller blott en transportsträcka. Resor berikar, små eller stora. Här en liten resa och några intryck från den.


Kanske känner du igen miljöerna?


Andra reseupplevelser hittar du på Tema fredag!
  
Erik

Kommentarer:

1 Carpe Diem:

Så sant så sant Semlan. Är väl dålig på att tänka så måste jag erkänna. Dina tankar ska jag absolut ta till mig. Inleder på måndag när det är jobbresa igen :-). Men...............då jag har min kamera med som sällskap ser jag alltid omgivningen med andra ögon. Mer uppmärksamt och ar in på ett helt annat sätt. Det är väl märkligt. Kan det bero på att jag är mer nere i varv då. Gissar på det. Ha en super fin fredag.

2 Anni:

Japp, känner igen mig och funderar på att göra en liten resa till ditt resmål imorgon - behöver ta en tur till SL:s hittegodsavdelning...

3 Maria G:

Varje liten som stor resa man gör är alltid en upplevelse i sig. Spännande och härliga bilder du tagit på din färd.

Ha en riktigt bra dag!

4 Rantamor-På Näthinnan:

Så sant så sant, en resa behöver inte vara en långresa....min resa var nog mera en upplevelse att bevara....Känner dock inte igen din resa.Ha en finfin helg.

5 Cecilia Artista:

Du har så rätt - resor berikar verkligen. Och det på många olika sätt.Så kul att du har min gamla hemstad på bilder i dag!

6 carina/sinneskatten:

Du har så rätt så, det är lätt att glömma sin närmiljö.

7 Beppan:

Liten eller stor resa - kort eller lång - alla ger oss erfarenheter och nya intryck att fylla ryggsäcken med...

Härliga bilder från din resa!

8 Misswhatsit:

Tänkvärda ord och fina bilder. IblAND GÅR MAN "ÖVER ÅN EFTER VATTEN."Tänkvärda ord och fina bilder. Ibland går man "över ån efter vatten." Det finns så mycket fint i den nära omgivningen. Det gäller bara att se det. Inre resor och att fördjupa sig i en riktigt intressant bok är ju också bra och avkopplande.

Ha en fin helg!9 Jah Hollis:

Jag gillar resonemanget. Det är inte resans längd det handlar om, utan upplevelsen. Fina Stockholmsmiljöer som jag väl kommer att röra mig i ett par dagar om några veckor. Men jag fick inte svar på var dina glansiga fönster var tagna.

10 ElStiffo:

Snygga bilder. Helt i min smak.

11 Ingrid:

Visst är det så,en resa är ju alltid en resa vare sig den går långt ut i världen eller till näraliggande mål. Jättefina bilder som verkligen förmedlar känslan av resa.Tack för din kommentar hos mig och ha en fin helg!

/Ingrid

12 Marmeladen:

Intressanta ord och bilder!

Tack för kommentaren hos mig, men det var inte jag som reste till Thailand första gången för 20 år sedan utan någon som annan som kommenterade det. Första gången jag var till T var 2007, blir min 5:e resa dit i januari.Ha en bra helg!

13 Mad World:

Hela livet är väl en spännande resa? Och visst kan man njuta lika mycket av en cykelresa runt kvarteret en solig vårdag som en flygresa till välrdens ände.

14 Anki:

Ja det är en underbart vacker stad, Stockholm!SV: Vi var heller inte inne på det inre Casinot, tyckte inte att det var värt 20 Euro. Men staden är suveränt vacker!

15 Pumita:

Jadå, visst känner jag igen mig. Och jag uppskattar faktiskt arbetsresorna också... nej, inte varje morgon men när jag är utvilad så. ;) Tills alldeles nyligen tog jag bussen över Västerbron och bara den utsikten får en att tappa andan.

16 Pysselfarmor:

Absolut så sant....en resa i det inre kan man göra i soffhörnan ;-) och resan du visar gör jag varje vardag in till sta'n, men jag tycker att jag varje dag ser något nytt - att iaktta människor har jag stort nöje av liksom miljöer. Även om jag rantat runt på Söder där jag jobbar i massor med år, så ser jag ständigt nytt nytt.....naturen är nästa stora resa...vad våra årstider bjuder på är en resa sig...det är bara så att vi stressar för mycket för känna efter och tänka på allt detta.

Dina ord är perfekta till de fina bilder du tagit...det är också en resa att tänka text och bild tillsammans. Alltsammans berörde mig som du förstår...Ha en trevlig start på nya veckan.

17 LissenTo:

Hantverkargatan missade jag, tycker ju om att slinka in i lite udda affärer. Strosade på Söder i timmar, var på vernissage, fotoutställning och olika mysiga affärer. Tog sedan promenad och såg utöver fina Stockholm, stålande väder!Ha det så gott.//Lissen

18 Anette:

Du har så rätt, man blir allt lite hemmablind! Fast en av fördelarna med att resa är ju att man uppskattar "hemma" ännu mer tycker jag!

Jag har ju fyra barn mellan 11 och 20 och varje sommar säger vi att vi ska åka till Visingö med dom...........vi bor ju så nära. Men inte blev det Visingsö den här sommaren heller;-) /Anette

19 Millasfoto:

Kloka ord och läckra bilder!

Kommentera här: