Torsdagsreflektion v 11

                                      

Kanske inget speciellt eller unikt denna vecka, men jag har haft en intensiv jakt på några papper som försvunnit. Letandet har återkommit lite som en mara sedan förra helgen! Vart har dessa papper tagit vägen?
Ordning - oordning - kreativt kaos. Tycker om när jag har ordning i mitt kaos och när det inte blir för rörigt. Lite får jag skylla på hantverkarna som var här nyligen. (Kolla gärna inlägget!) Då packades en del papper och även lösa saker från toppen på några bokhyllor ihop och hamnade i "arbetsrummet" i en låda och en kasse. Men lustigt nog har jag gått igenom dessa papper utan att finna de viktiga papper jag så intensivt letar efter. Det är som förgjort, de gömmer sig! Har i alla fall skaffat några pappershållare som jag försöker fylla på med olika papper från arbetsrummet. Skapa lite ordning. Har insett en sak. 


Mycket publik runt Mynttorget där sprinteråkarna vände tillbaka mot mål.

Tänk vad mycket det är som behöver sparas. Garantier och manualer till olika elprylar. Personliga brev och en del vykort. Mycket räkningar i en pärm. Sparar programblad från konserter och teaterbesök. Jag har i alla fall rensat bort en massa tidningsklipp som jag förut sparade på. Det var en vän som berättade att han bestämde sig för att slänga sina gamla klipp och gjorde det. Det lät bra, så jag följde "John".
Inser i mitt letande att det går åt en del tid. Med lite mindre kaos och mer ordning skulle jag spara tid.
Igår valde jag att strunta i pappersletandet och tog mig förbi Slottet och den skidtävling som hölls där med både svensk och internationell elit, Slottssprinten.


Ett nytt heat åkare preparerar sig innan vandring ner till starten på Skeppsbron.

Sex skidåkare jagade längs Skeppsbron och uppför Lejonbacken runt Mynttorget för att gå i mål efter Slottsbacken. Där någonstans satt också Kungen och hejade fram svenska eliten. Anna Olsson avslutade sin karriär med seger, på herrsidan vann ryssen Nikita Kruikov. Men Emil Jönsson van den totala sprintcupen även om han bara slutade trea vid Slottet.

Insåg att det var betydligt roligare kolla på skidlöparna än att åka hem och fortsätta leta efter mina papper... 

Några andra reflektioner hos Sinneskatten

Erik

Kommentarer:

1 Maria G:

Hej!

Så du letar också efter viktiga papper, det gör jag med. Blir tokig... Har snart gått igenom hela lägenheten utan att finna det jag söker :) Jag hoppas att det kommer fram, för det ska med i en ansökan.

Bilden på mitt skidspår är taget när jag är ute på promenad i skogen alldeles intill en platt åker. Jag satt ner på huk när jag tog bilden. Någon eller några har gjort detta skidspår som även fortsatte in i skogen alldeles bakom mig. Själv så har jag inte stått på ett par skidor sen jag var barn.

Ha en fin kväll!

/Maria

2 Helena:

Ja, visst är det hopplöst när saker försvinner! Hoppas du hittar papprena.

3 carina/sinneskatten:

Tänk att det där känner jag igen!

Och så vips en dag så ligger pappret bara där det ska.

Kommentera här: