God musik


Känner att jag kan behöva annat än schlager också med tanke på de närmaste dagarna.
Så varför inte ett par, tre låtar som är långt ifrån melodifestival?
 

Börjar med Mark Knopfler som här har med Emmylou Harris.
 
 
 
 
 
Härligt när alla musikerna driver på och får låten "Speedway at Nazareth" att lyfta och sväva iväg. Imponerande!
 
Kanske inte så konstigt att det låter så bra, för omkring Mark finns idel duktiga musiker.
 
Tar med ett klipp till där Mark Knopfler introducerar alla i bandet innan de klämmer i och spelar "Done with Bonaparte".
 
 
 
 
 
Kan bara rekommendera Mark Knopflers sköna musik. Visst finns det sköna låtar från tiden när han frontade Dire Straits, men det finns även mycket bra från hans senare skivor. Speciellt tycker jag om låtarna på cd:n "Sailing to Philadelphia". Bland flera kan låten "The Last Laugh" nämnas, där är även Van Morrison med och sjunger.
 
 
En annan bra musiker och artist är Boz Scaggs. Han började spela i Steve Miller Band för att sedan på 70-talet lämna bandet och börja ge ut skivor under eget namn. 
Efter många års tystnad återkom han med skivan "Dig" som spelades in i början av år 2001. Men den försvann totalt, blev inte alls uppmärksammad. Kanske inte så konstigt när skivan släpptes just den 11 september 2001. Tala om dålig tajming.
 
Här följer en härlig version av en blueslåt från hans första skiva som bara heter "Boz Scaggs". Blueslåten heter "Loan Me a Dime".
 
 
 
 
 
Beklagar om du tillhör skaran som inte gillar blues. Låten är lång och innehåller både orgel och gitarrsolon.
 
Blev en skön musiktrippel!
 
Vill du veta mer om Boz Scaggs så klickar du upp konsertklippet på YouTube så finns mycket information om Scaggs skivsläpp och annat i texten under musikklippet.
 
 
 
Dagens inlägg är nummer 66 i utmaningen #blogg100.
Det krymper stadigt, nu bara dryg månad kvar så går utmaningen i mål!
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Hanna:

Jösses vad minnen jag får, på gott och ont, när jag hör "Done with Bonaparte". Ett av mina ex och jag brukade lyssna på Knopfler medan vi susade motorvägen fram ner till Skåne och just den låten var en av mina favoriter. Har faktiskt hört den live, såg och hörde Knopfler live i Scandinavium, 2005 tror jag att det var.

Svar: Jag upplevde honom live en sommarkväll på Stadion i Stockholm när Dire Straits kom förbi stan och spelade. Det var för en del år sedan.
Erik

Kommentera här: