Väderläget från Örnberget nu i helgen, man kan kanske säga växlande molnighet för även solen sken en del.
En typisk svensk sommar med varierande väder verkar det bli om det fortsätter så här. Inget nytt där utan bara samma, samma svenska sommar som vi så ofta får. Det är ju fotbolls-VM och jag minns hur ljuvligt vädret var när svenskarna åkte till USA för att "gräva guld", det var en toppensommar 1994. Men nu verkar värmen kunna komma tillbaka, i alla fall i början av veckan! Så vem vet hur vädret blir här under det att VM spelas borta i Brasilien. Där lär de få det varmt och svettigt.
Tyckte jag hörde lite oväsen genom den öppna balkongdörren igår, men tänkte först inte mer på det utan tittade vidare på tv-programmet som jag börjat kika på. Men de där ovanliga och besynnerliga ljuden fortsatte att läcka in genom balkongdörren. Det hördes även en del sorl från människoröster och jag var tvungen att gå ut på balkongen för att stilla min nyfikenhet (och få reda på de ovanliga ljudens källa). Blev riktigt förvånad, hade det varit en filmscen så hade jag gapat med munnen eller tappat hakan som man också brukar kalla det.
Ganska stor publik hade samlats för att se brandkåren utföra sitt släckningsarbete.
Något som verkligen inte tillhör det vanliga skedde under helgen när brandkåren och polisen kom förbi kvarteret för att släcka en eldsvåda i ett grannhus. Det verkar som de snabbt fick kontroll över elden, det är ju alltid bra och tyder väl också på en mindre eldsvåda. Kanske hade något bara glömt bort något på spisen och så hade det börjat brinna?
Så då förstod jag varifrån alla ovanliga ljud kom. Förvånad över den stora publiken, men kanske hörde en del i publiken sirenerna när polis och brandkår kom farande och följde efter. Undrar varför inte jag hörde några sirener? Brandkåren verkade redan packa ihop sina saker när jag upptäckte det hela, så antar att elden inte var så stor. Det verkar som eldsvådan skett i en lägenhet en trappa upp i grannhuset.
Får väl lyssna med lite välinformerade grannar som säkert vet mer och kan berätta.
Insåg plötsligt att jag helt glömt bort att äta middag och kollade i frysen och bestämde mig för att äta en Teriyaki som låg där och bara väntade på att åka in i mikron och bli värmd. Genom att ta lite mer av den goda såsen så blev Teriyakin riktigt läcker, om nu färdiglagad mat kan bli det. Smakade gott gjorde det hur som helst.
Teriyakin är tillverkad i Thailand ser jag bland det finstilta, så den har fått åka en lång väg innan jag åt upp den. Den japanska Teriyakisåsen är lite oväntat tillverkad i Polen (kollade även den).
Inte blev måltiden sämre av lite enkelt bordsvin från Spanien att skölja ner maten med. Samtidigt fick jag dränka mitt dåliga samvete med vin, med tanke på den långa transporten av Teriyakin och vad det gör med och bidrar till den globala uppvärmningen. Nåja, det är bara att simma lugnt och trösta sig med att jag i alla fall tänker på saken. Det var en god vän som för ganska länge sedan tipsade om detta billiga rödvin från "Spain". Det har funnits länge nu i Systembolagets fasta sortiment. Bra att ha viner till hands som både fungerar utmärkt i maten och som även är gott till maten och väldigt prisvärt (billigt låter just så billigt).
Har testat det vita vinet också, men det smakade inte alls lika gott som det röda gör för att vara bordsvin.
Är själv rätt nöjd med fotot. Kanske börjar jag kunna ta aptitliga mat-&dryckfoton? ;-)
Ostkakan med grädde och hallon var försvinnande god.
Lite egenplockade hallon från sommarstugan tog jag också fram från frysen och tillsammans med en smaskig cheesecake kunde jag avsluta måltiden.
Går ingen direkt nöd på mig när jag nu är gräsänkling under den här Pingsthelgen.
Idag fick det bli gryta på lite högrev. Tillsammans med färska champinjoner stekta i lite baconstrimlor för att få lite mer sälta i grytan. För att fortsätta referera från tillagandet så fick jag bryna bitarna av högrev, lite bitar av morötter och så mycket lök och vitlök hackad i små bitar (inte pressad vitlök!). Så klart pytsade jag i lite rödvin också för att förhöja smaken på grytan. Påminner en del om den klassiska "Boeuf bourgignon" även om jag förändrat receptet lite. När köttet får koka i snudd två timmar och nästan all lök försvunnit ut i själva köttgrytan blir det "riktigt gott" för att citera det irländska charmtrollet Donal Shehan. Brukar ibland se honom laga mat i Nyhetsmorgon, han är alltid så glad och positiv. Donal har en lustig brytning när han presenterar sina recept, kanske har du sett honom i "
Mitt kök" i TV4?
Det var lite av min senaste helg.
Jo en rolig bild till bara.
Två champinjoner som verkar ha svårt att skiljas. Men det kunde en vass kniv fixa. ;-)
Vill du se andra helgbilder så kan du kolla in temat hos
Marit.
Höll på att skriva något om bidrag till
Blogg100, men där har jag precis gått i mål med mitt trissbidrag! Kommer att kännas lite tomt nu när utmaningen är färdig. Säger grattis till de andra bloggare (som också gått i mål och) som jag brukar gå in hos och kommentera inlägg. :-)
Tack Fia för att du tipsade om detta och fick mig att gå med i utmaningen!
Beklagar att arbetsbördan och annat gjorde att du själv inte tog dig fram till mållinjen. ;-)
Dramatik hos dig också ser jag! Hoppas ingen kom till skada. Och gott har du ätit också liksom jag. Fast här blev det grillad älg.