Foton, olika



Det finns en del som tar i och har hittat sin form för att märkas i mediabruset. Elisabeth Ohlson Wallin är en fotograf som driver sin satir långt, hon sticker verkligen ut i mediabruset!
 
 
Som en slags liten reklamfilm över vad hon gjort.
 
Här har du Elisabeth Ohlson Wallin hemsida med olika nyheter. På nätet finns även denna hemsida kring Elisabeths fotografier och utställningar (tror den här sidan är lite äldre än den andra hemsidan). I en kortare videointervju i SvD har Elisabeth uttalat sig om lite om bilden på kungen kallad "Kungamiddagen - om detta må vi berätta" som publicerats i tidskriften Tiden.
 
Fotografen Elisabeth Ohlson Wallin med sin "Kungamiddag" (foto: Janerik Henriksson).
 
Nu kom hon även till Karin Hübinette och blev intervjuad i talkshowen "Hübinette" igår kväll på SVT! Programmet och den intervjun kan nu ses på SVT Play en månad framöver?

Kolla in politiska Tiden (Socialdemokratisk tidskrift) här! Onekligen har den här satirbilden väckt känslor hos många, inte minst Kungafamiljen. Där finns också bilden på Fredrik Reinfeldt i blöja, när det stormade kring privata vårdbolag och deras kritiserade åldringsvård i början av året! Något som verkar fortsätta...

När Elisabeth Ohlson Wallin tog sitt foto "Påven", kort film om hur fotot skapades.
 
 
 
 
 
 
Fotografen Hans Strand menar att det numera är ganska svårt att livnära sig som fotograf. Han brukar själv hålla i olika fotokurser i naturfotografering. Här har du Hans Strands hemsida!
 
Kungen skakar hand med Hans Strand, Lage Larsson i mitten (foto: H. Waldenström/WWF).
 
Förra veckan blev Hans Strand tillsammans med meteorologen Lage Larsson uppmärksammad för boken "Året runt - Naturen, vädret och de svenska årstiderna". De två fick ta emot utmärkelsen Årets Pandabok 2013 av kung Carl XVI Gustaf. Stort grattis till fotografen Hans Strand!
 
 
 
 
 
 
Onekligen helt olika sätt att få kungens uppmärksamhet för två svenska fotografer. :-) 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Hasse A Norge:

Morrn Erik

Boken "Året runt......."
Ligger på mikn önskelista hos ad Libris.....

Ha de bra.

Hasse A Norge

Svar: Roligt! Hans tar vackra naturbilder. :-)
Erik

Kommentera här: