Klart och kallt


Burr, kyligt har det blivit och det blåser, men så kommer lite låg sol tillbaka. Känns bättre på något vis den stund som solen skiner. Men så blir det ganska grått igen. Nåja somliga dagar skiner solen några timmar.
 
 
Flöten uppe i träden och bollar som guppar runt på vattnet; udda fotofynd.
 
Kolla även längst ner i inlägget! Fotot på ovanligt mete hittar du här!
 
Visst kan man bli irriterad på svårigheter med tekniken. Här ett exempel, kan känna igen mig lite. ;-)
 
 
 
 
Tjaa, inte alltid som apparata vill ställa upp och fungera perfekt. ;-)
 
 
Vi har en del mat som folk i andra länder tycker är konstig. Med tanke på Intresseklubben som sänds i SVT kan detta klipp från den brittiska förlagan passa in.
Här visar britterna i programmet QI upp vår speciella surströmmingsburk.
 
 
 
 
Visst luktar det ganska speciellt när burkarna öppnas! Sillen smakar mest salt kan jag tycka. Behövs vissa tillbehör helt klart. Här har några svenskar gjort en liten film. De gör sina egna tunnbrödsklämmor med surströmmingen.
 
 
 
 


Bara att suga i sig av solljuset bäst man kan. Läste en artikel i DN nyligen om hur viktigt det är med solens strålar för vårt välbefinnande. Tveksam till hur mycket vitaminer solen ger nu på vintern.

 
 
Visst kan även hösten se vacker ut på sina ställen, det gillar jag.
 
(Birgitta har valt milda sepiatoner i sina bilder, men jag väljer färg!)
Får bli mitt färgglada "gilla-bidrag" denna gång. :-)
 
 
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Lena och Tommy:

Visst är det lite kyligt och grått vissa dagar så här års. Men en riktigt fin höstdag njuter man vansinnigt av för det känns så friskt i luften!

2 Marit Johansson:

Så fin sista bilden är, hösten är vacker..

3 Malys Krok:

Vakre bilder som det er lett å like!
Nydelige høstfarger! -Margit-

4 Bertil:

Härliga bilder, Speciellt den översta !

5 Anitas Blogg - Malta:

Säger samma sak, burr, tycker det börjar bli lite kyligt ;-) Efter en ovanligt lång och varm sommar här på Malta känns det faktiskt svalt när det börjar sjunka till 20 grader. Nu är nog barfotalivet slut på ett tag. Snygg och lite roligt "rörig" bild den första med alla föremål och detajer. Sista bilden är härlig och visar hösten när den är som bäst. Sist men inte minst. Solens strålar ÄR viktiga för vårt välbefinnande. Nu ska jag kika på dina klipp. Trevlig kväll !!

Svar: Du skriver om kyla, men vi har lite olika utgångstemperaturer. :-) Behagligt med tjugo grader, det skulle jag gilla. Här dippar termometern ner under noll på nätterna. Vintern är på väg...
Erik

6 Beppan:

Ha ha ha - kul det där med surströmmingen och Engelsmännen...
Gillar din nedersta bild med ljuvliga höstfärger! Här är det bara vitt just nu....

7 anemonen:

Det räcker att vara ute en knapp timme även om solen inte visar sig. Helst skall man gå ut så tidigt som möjligt om morgonen för då får man mest vitamin D. Härligt färgsprakande sista bild du visar. Så ta och promenera och känn hur vitaminerna dansar runt i kroppastollen. Det gör jag. Härligt med morgonpromenader. Trevlig helg.

Kommentera här: