Mer om det nya på bloggen.

Mer om förändringarna på bloggen, lite nytt och också något gammalt! Helt annat mot slutet på inlägget.

Så fick jag ett mejl från blogg.se. Då hade jag själv redan märkt av förändringen.

Nu lanserar vi en uppdaterad version av Blogg.se:s bloggverktyg. Vi har lyssnat på våra medlemmars önskemål och idéer för att kunna ge er den bästa bloggverktyget.

Några nyheter:
 - Möjligt att importera flera bilder på samma gång
 - Förbättrat och utvecklad kommentars funktion
 - Mer statistik

Och mycket mer! Vad blir din favorit?
Din blogg är nu flyttad till det nya systemet och nästa gång du loggar in blir det till nya systemet. Spännande!

Så här i början kan det uppstå små problem men du behöver inte oroa dig om något inte funkar, vi fixar det löpande och ber dig ha tålamod. Alla kommer flyttas till den nya plattformen och den gamla tas snart ur drift.
Vi vill gärna veta vad du tycker så använd Feedback-verktyget högst upp i menyn. Ju mer du berättar vad du tycker, desto mer kan du påverka!
Vi vill höra alla synpunkter, oavsett om du tycker något var bra eller dåligt, så vi kan göra blogg.se ännu bättre!
 

Tja, ska nog tycka till när jag provat de nya bloggverktygen ett tag! :-)
Det är ju lite svårt få ordning på allt! Fast ännu har jag inte märkt av så mycket nya bloggverktyg, tycker snarare några jag har haft har försvunnit. Men de kanske finns på annan plats? Känns verkligen ovant det här... jag förstår inte allt heller. Som position, jag kan spara min nuvarande position. Jaha, vad menar de? Vilken position?!
Men jag fann en bra sak. Nu kan jag välja när inlägget ska publiceras, detta har man väl kunnat göra på Bloggspot... bestämma när inlägg ska publiceras. Det är ju bra att det kommer här också!
 
En annan bra sak är att sökfunktionen fungerar igen. Den har under en tid inte velat vara med, men nu kan man söka efter saker på bloggen. Så har det dykt upp taggar, det har funnits på andra bloggar men inte i blogg.se. Fast tyvärr jag märker inte att dessa taggar syns på själva bloggen, på inläggen. Det kunde vara bra tycker jag. Kanske hjälper dessa taggar bara sökfunktionen i blogg.se?
Ja jag märker vissa förändringar (så här på insidan, bland bloggverktygen).

Här kan kanske detta gamla klipp från Måndagsbörsen passa att stoppa in. Det är en ung Jonas Hallberg som intervjuar Mel Brooks, Jonas är utöver att vara lång även riktigt bra som intervjuare. Längden skojar Mel Brooks själv om i klippet här under.
Kanske har du hört Jonas Hallberg som en av de återkommande spanarna i det utmärkta radioprogrammet "Spanarna" i kanalen P1? Ett ofta mycket trevligt program med tre olika spaningar varje gång, har du inte hört det så gå in på sidan och lyssna! Vill du läsa lite mer så har jag skrivit ett inlägg om Spanarna!
 
 




 
Klippet finns bland ganska många olika intervjuer från Måndagsbörsen, ett program som sändes mellan åren 1979-1984. Tyvärr finns det inga vettiga datum på de olika klippen på SVT, men den här intervjun är från september 1981 (slutet av september) för då var Mel Brooks här i Stockholm. Här har du många klipp från Måndagsbörsen SVT:s sida "Öppet Arkiv"! Tyvärr ingen musik, den får du finna på YouTube och andra ställen.
Minns den där dagen sensommaren -81, för även jag var med när vi var en hel busslast filmjournalister och fotografer som åkte ut till Ulriksdals Värdshus för att äta lunch tillsammans med Mel Brooks och sedan hölls en liten presskonferens där ute på Ulriksdal. På vägen ut till värdshuset i Solna från Grand hotell så var Mel Brooks guide på bussen. Han höll en rolig liten show i bussen. Det var en rolig eftermiddag, för drygt trettio år sedan. Tänk vad tiden går... Ett roligt minne är det, ett av många roliga minnen från den perioden. :-)

Då kör vi vidare med de nya bloggverktygen. Som synes har jag hittat ett par funktioner till. ;-)
Jag lär mig bara mer när jag trixar runt här på bloggen. Så var det det där med Pingback!
Undrar var de äldre finns? Får testa och kolla mer. Hittar inte heller så mycket statistik, tycker det ser väldigt snarlikt ut som det gamla, fast det blivit mindre utrymme och är på samma sida som det nya inlägget man håller på och skriver. Men där märkte jag att det var bra att spara som utkast och gå in den vägen, då blir skrivutrymmet betydligt större.
Även på Designa din blogg finns en hel del tips, även om det kanske dröjer kring nyheterna kring förändringarna här på blogg.se kommer med där. Men jag kollar vidare, lite mer ska vi nog kunna lösa. Ännu känns det ovant och annorlunda. Hoppas jag snart blir med bekväm med det nya utseendet på bloggverktygen. Kan ju alltid hoppas...
 
 
 
Så bra, det verkar fungera med gif-animationer även i det nya läget... kul.
 
Kanske någon mer än jag som undrar vad Ringo Starr gör där i artistlogen hos Bowie.
Animationen kan bli lite påfrestande att se på, lite tjatig. Jag såg en fint gjord gif hos en annan bloggare precis, (hos Marit Johansson) med ett regn, den var väldigt snygg.  Lugn och fin!
 
Ibland så kan jag hitta lustiga, udda bilder.
Tar med en äldre bild på en dam, ser du vem det är?
 
Det är Kerstin Dellert som tankar själv (okänd fotograf).
 
Blev förvånad när jag hittade detta foto på Årstabron taget år 2002. Kan du förstå varför?
 
Pendeltåg på Årstabron (foto: Johan Hellström). Bara gamla bron som syns...
 
Både gammalt och nytt pendeltåg vid Älvsjö, X1 och X60 (foto: Johan Hellström).
 
Jag kan tycka att den nya Årstabron funnits ett tag och hade någon frågat så trodde jag nog att bygget av nya bron pågick då, 2002 vilket det också gjorde, kolla här. Men det syns inget på det här fotot, lustigt. Kanske är det inte taget 2002?! Nu är de här mer kantiga gamla pendeltågen i princip borta från trafiken i Stockholm. De flesta har gått till skroten, många av dem i alla fall. Vill du se mer bilder, kolla in Johan Hellströms fullmatade sida om X1 tågen, sidan med SL Pendeltåg finns här! Där nämner han mycket om de olika X1-tågen och när de togs ur trafik.
Väldigt omfattande bildmaterial! Johan sitter inne med specialkunskaper, det är tydligt. Bara för de riktiga tågentusiasterna, men en del bilder är kul att se, det tycker i alla fall jag. Dessa pendeltåg är en del av storstadens kommunikationsmedel. I perioder har jag själv använt dem flitigt.
 
 
Ibland kan det bli inlägg som detta med lite blandat innehåll. Lämnar in detta nu så jag kan börja på en fortsättning kring förändringarna. Hoppas någon annan som har blogg.se kommer med synpunkter på de nya förändrade bloggverktygen, kanske har några tips rent av. Kan ju alltid hoppas...
 
Erik

Kommentarer:

1 Marit Johansson:

Så kul att du tyckte om animationen, klart du får lägga upp den på din blogg om du vill! Testa högerklicka och spara ner den, om det inte går kan jag maila den.
Jag gör animationer i Photoshop CS5, det är superenkelt, men det verkar ju funka att göra här hos dig direkt på bloggen, så praktiskt!

Svar: Tack ska du ha Marit. Just nu passar det inte så bra, men tillfälle lär komma. ;-) Tack, jag har sparat din gif.
Erik

2 Marit Johansson:

PS. Jag gillar också att lyssna på spanarna!

Svar: Helt klart ett bra program. :-)
Erik

3 ElStiffo:

Jag fick inget mail! Märkte bara att din blogg bytt plats i min länklista...

4 Inger Maryissa:

vad bra att man får ett mail från Blogg.se när ens blogg blir överflyttad till det nya bloggverktyget
än har jag inte blivit det,
och är nyfiken på när jag blir det och över de nya funktionerna
och vilka de blir...

Kommentera här: