Foto - Gregory Crewdson

Kulturhuset, Galleri 3 pågår en intressant utställning med verk av fotografen Gregory Crewdson. Jag kommer att gå tillbaka och titta mer, utställningen är gratis (tack för det!). Den håller på till 12 juni.

Crewdson är intressant tycker jag för hans foton är på mer än ett sätt nära en filminspelning. Makalöst mycket och stort arbete för att skapa ett eller ett par fotografier. Se filmen här under så förstår du vad jag menar.
De bilder som jag gillade mycket ingår i serien "Beneath the Roses". Stora färgfotografier fulla med intryck. Det finns ofta något obehagligt i bilderna, jag presenteras för ett fruset ögonblick. Men där finns detaljer i bilden som beskriver ett historiskt skeende innan fotografiet togs. En del foton är "bara" mystiska, något känns fel.




Ett helt annat sätt att skapa fotokonst! Roligt att se, spännande, inte minst inspirerande.


Ett foto (untitled) från serien "Beneath the Roses", fotograf Gregory Crewdson.



Här ett annat foto av Gregory Crewdson från samma serie.


Utställningsrummet längst in är extra intressant om du är cineast. Bildserien "Sanctuary" är fotograferad utanför Rom i filmstaden/filmstudion Cinecittà. Det är också första gången som Gregory Crewdson plåtat utanför USA.


Vackert foto från fotoserien "Sanctuary".

Vilka kontraster! - Kom att tänka på ett fototema nyligen, som Birgitta skapade "FOTO-beslut". Här har du mitt bidrag (och därifrån kan du lätt se fler)!


Erik

Kommentarer:

1 Susanne:

Det verkar vara en utställning helt i min smak! Tänk om den kom ner till Skåne också.

2 Bosse:

Intressant att få ta del av Gregory Crewdsons fotokonst.

Kommentera här: