Smakförhöjare.

Likhet är dagens tema. 

Kaffe är något jag gillar. Min dag blir hel först efter att jag fått min morgonfika. Somliga mornar är det bara lite kaffe som gäller (tidsbrist är främsta skälet), ibland får frukosten ta mer tid och plats med löskokt ägg, smörgåsar och andra tillbehör (till kaffet). Under dagen hinner det ofta bli några koppar kaffe till och ibland kan det bli även en expresso efter middagen. På arbetet är fikapauserna onekligen trevliga små avbrott i arbetsrutinerna, ofta blir samtalen runt fikabordet både intressanta och stimulerande.
På lördagar brukar jag och sambon lösa Melodikrysset samtidigt som vi äter en ordentlig brunch (naturligtvis ingår kaffe som en dryck!).
Hur gör du själv, dricker du ens kaffe? Hur brukar du dricka ditt kaffe? Berätta gärna i en kommentar!


Blev för mycket florsocker på croissanten. Notera dotterns hemmagjorda kolakaka, jättegod.

Redan hur kaffet är malet, vilka bönor som använts ger smak i sig och sedan kommer möjligheten till andra smakhöjare. Själv gillar jag att ha lite mjölk i kaffet (eller ibland grädde, men det innebär även något helt annat utöver kaffet för att göra den drycken komplett).
Andra smakförhöjare finns också och här kommer nu mitt bidrag till Petunias tema "likhet". Här är två flaskor som båda ger extra smak åt kaffet. Den till vänster kan tillsättas i kaffet eller intagas i litet likörglas bredvid. Jag föredrar att droppa i lite i muggen. Flaskan till höger innehåller ingen alkohol men mycket smak, så bara några få droppar behövs i koppen.


Att blanda i några droppar ur en av flaskorna ger bryggkaffet helt nya smaker, mmmm.

Till vardags är inte den vänstra lämplig i morgonfikat. Men den högra förhöjer smaken och ger kaffet härlig doft och arom. Att droppa ner lite i en skål vaniljglass förhöjer även glassätandet. :-)

Men även en slät kopp kaffe kan ge en skönhetsupplevelse och förgylla dagen! Vad är en skön promenad utan en fikapaus?
Kaffe är en del av livet.



Fler tolkningar av "likhet" finns här,

Erik

Kommentarer:

1 Pialotta:

Jo men va bra Erik, där fick jag ytterligare tips på Kaffetillbehör:)

Jag skiftar med mitt kaffedrickande, ibland har jag glutenfri mjölk i, men oftast faktiskt svart kaffe.. jag borde skärpa till mig på den fronten.. magen tar stryk. Jo, vi är lite lika i att vi båda gillar Kaffe ;)

2 Maria G:

Härliga och fina bilder! Jag gillar din kaffemugg med Gustaf på :)

Nej, jag dricker inte kaffe. Har aldrig gillat det. Min morfar frågade alltid mig när han levde, när jag skulle bli vuxen... Det var bara för jag inte drack kaffe då jag var hos han och mormor och fikade :)

Ha en riktigt bra dag!

/Maria

3 Annelie Esséus:

Jag gör som du, det kan gå åt många koppar kaffe om dagen. Men det där med smaksättarna, det är jag dålig på. Det ska jag testa! Tack för tipset!

4 Olle:

Dricker bara kaffe på arbetsdagarna 5-10 koppar) Ytterst sällan på helgerna. Kapsylkaffe är inte så dumt = Färskt svart kaffe med 1 kapsyl bourbon i

5 Elisabeth:

Du väckte suget efter kaffe! Jag dricker inte kaffe på morgonen. Men vid 9:30, då vill jag gärna ha en svart kopp kaffe. Sen är klart att jag ibland kan tycka det är gott med en espresso eller varför inte en Irish coffee. Ha dé!

6 Petunia:

Noe søtt til kaffe er et must!



Bare en kort "standard" kommentar fra meg i dag. Jeg ha skadet den ene hånden, så det går litt trått på tastaturet. Blir klipp og lim:)



Kommer sterkere tilbake når hånden kan brukes igjen:)

7 Anne Marie:

Hei Erik. Jeg begynner alltid dagen med en kopp kaffe eller to. Jeg drikker mye kaffe og liker godt en espresso etter middagen. Ellers liker jeg både latte og cappuchino. Jeg har drukket kaffe siden jeg var 15 år, så det begynner å bli noen år, men jeg klarer aldri slutte med kaffe. Det må jeg bare ha. Dessuten er tre - fire kopper om dagen sunt har jeg lest.Ha en fin uke.

8 Inge:

Jeg er en kaffetønde.. elsker en kop god varm sort kaffe.. :-)

9 Erik "Semlan":

Tack för kommentarerna. Ska försöka titta runt mer, men nu dags för sömn... ;-)

10 Barbanea:

Sitter på roslagsbanan med en soyalatte i min termosmugg. Min "avec" till kaffet består av din blogg :)



Tack för trevlig läsning!

11 Irene Photography:

Bra innlegg! Jeg drikker en del kaffe på jobben, litt mindre hjemme, avhengig av om jeg må drikke den alene eller ikke! Men her på jobben går det i sort kaffe! Hjemme varieres det litt mer. En bedre middag avsluttes gjerne med et par espresso og kanskje et glass cognac :o)



Ha en flott dag videre!



Irene

Kommentera här: