Grått i Vinterviken.

Petunia som håller i fototemat vill se något grått. I Vinterviken finns det förfulande grått! Ditforslat och lämnat av kommunen.


Det påminner om lava, resterna som kommunen lämnat i Vinterviken.




Ett stort område av en ängmark är täckt av detta gråa. Ordentligt förorenat! Undrar om ängen kommer att återhämta sig?


Undrar vart allt som sakta smälter tar vägen? Det vattnet kan ju knappast vara rent...

Att förflytta sig mellan Vinterviken och Blommensbergsskolan och sjön Trekanten ger denna konstiga "naturupplevelse" på vägen. Ett smutsigt bevis på att vintern var lång och snörik. Trist att det ligger där precis bredvid ett promenadstråk som många använder. Hur tänkte Stockholms kommun? Eller kanske bättre formulerat, tänkte de beslutande tjänstemännen över huvud taget!?
Vad tror du?

(Jag hoppas att det inte måste vara vackert, den gråa tolkning som vi gör? Det är väl inget krav Petunia?! Detta blev lite mer av miljömässigt oroande tolkning från min sida...)


Andra gråa tolkningar finns här,


Erik

Kommentarer:

1 Malys Krok:

Noen ganger kan det virke som om de styrende ikke tenker! Dette ser sannelig ikke bra ut! Og GRÅTT er det da virkelig! -Margit-

2 Monica o Jacob:

Ja inte är dom rena direkt snöhögarna som ligger här och där, om det bara vore sand men det är ju glas mm;-( som inte är bra för varken barfotabarn eller hundar så här inför sommaren.

Det verkar inte vara några direkt tänkande varelser som styr i kommuner o landsting längre, iq fiskmås hela bunten blå som röd;-)

3 Inge:

Gråt kan være meget smukt og stemningsfuldt, og det viser du så fint her.. :-)

4 Petunia:

Erik, her er ingen fasit på Mandagstema - inger rette eller feile løsninger. Her tolker man tema som man vil. Vakkert eller mindre vakkert. Du er selv sjefen!!

Er ikke dette typisk for kommunen da?? Det er jo bukken som passer havresekken!!!

5 Maria G:

Dessa kommungubbar/gummor har inte tänkt alls när de forslat snön till ett område som är ett promenadstråk.

Men bilderna blev ju trots detta bra.

Ha en fin kväll

6 Pysselfarmor:

Nä fy 17 det där är inte "roliga" högar att se....finns även i Tumba på de mest konstiga ställen...men oavsett var de väljer att tippa snön - för någonstans måste den lämpas av så skulle det finnas en plan hur man gör när allt mellan himmel och jord töar fram på våren.....det verkar inte finnas någon plan alls för det. Och jag undrar hur man gjorde "förr".....för visst fanns det snö då också ibland. Har inget minne av snöhögar på det här sättet på t.ex. 1980-talet. Har du?

7 Linnea:

Det finns stor anledning att oroa sig! jorden i vinterviken är förgiftad sen tidigare, man ska undivika odling av sånt som växer ner i jorden. Vår stadsdelsförvalnings poliktiker är inte särskilt varsamma om vårt område. De ser inte, vet inte, de har inga rötter, osv och i och med ingen särskild känsla för våra grönområden. Men förtroendevalda idag har väldigt lite av det man förr kallade ideologi, de är männsikor som vill göra karriär. Då är det budget som räknas, antal platser som blir betalda på dagis, fritis osv. Bara här och nu i "just min mandatperiod" framtid, "va spelar det för roll"? Det är ju nu jag är i blickfånget! Ungefär så!

8 Annelie:

Tänka? Jag undrar jag om dom gjort det överhuvudtaget...

Och nej, det är inte jag som ritat på lampskärmen, tyckte också det var lite kul.

9 Rejen:

Sikke en masse kedeligt gråt og nej de har sikkert ikke tænkt noget som helst...;-D

10 Bosse:

Jag passerade den sorgliga platsen för några dagar sedan, tog några bilder men slarvade bort dem vid överföringen till datorn. I år har man vräkt ut ännu mer skitig snö på gräsytan än man gjorde förra året. Då fick man kritik från bland annat trädgårdsföreningen, och från kommunen sa man då att inte någon ny tippning på området skulle ske. Det är så lätt för den sortens folk att ljuga. Förra året tog det hela sommaren för gräset att växa sig starkt, i år kommer det nog inte att bli särskilt grönt ens i augusti. En hel del tungmetaller kommer säkert att tränga ner till det grundvatten som Vintervikens trädgårdar tar del av. Men vad bryr sig de ansvariga i Stadshuset om det ...

Kommentera här: