Blues på Stampen.

Flera gånger har Olle pratat om Stampen och lördagarna med blues jam. Lördagar är det ofta mycket som ska ordnas för resten av helgen och även den kommande veckan, så själv har jag haft svårt att få tid över för bluesmusiken. Igår följde jag så med Olle och Dick in till Stampen i Gamla stan för att kolla in vad Olle talat sig varm om. Jag blev inte besviken. På lördagarna håller musikern Brian Kramer i en skön musikeftermiddag. Mycket bra musiker som spelade, ett skönt jammande och en massa blues. Det gjorde gott för själen. Helt klart något att besöka igen, en annan lördag!


Brian längst till höger, Benny Ferander i mitten.

Stampen har varit trad.jazz för mig tidigare. Den struttiga musiken saknar jag inte när man kan lyssna på läckra gitarrslick, gamla Robert Johnson låtar och bra bluesmunspel. Förvånande att kliva ut i solljuset efter flera timmar härlig musik. Kvällen hade bara börjat...


Riktigt "flåsigt" bluesmunspel, störtskönt! Mats Qwarfordt spelade även keyboard i ett annat jam. 


Härligt drag i sången och det kom även en del scatsång.


Härligt sväng, det lät förbaskat bra! En "Sly and the Family Stone" låt gungade mäktigt. Allt var inte "ren blues".

Brian kom in mellan varven och såg till att det blev en varierad eftermiddag med olika stil på musiken. Ett röjgäng som fick mig att börja tänka på the Blues Brothers spelade rock'n'roll (gamla skolan).
 


Konstellationerna varierade, spela kunde de alla. En del blev kvar, andra byttes ut. Lusten att spela/sjunga kunde kännas i luften.

Ett exempel från YouTube hur det kan låta på lördagarna.


Här kan du klicka och få fram bluesmusiken i ett eget fönster!

Vid sidan av scenen väntade musiker på att få komma upp på scen. (Det finns ett klipp på Stampens hemsida också, med skönt bluesjam. Där syns väntande musiker till höger om scen.)

Tror en del helgbestyr får börja skötas på söndagarna, att styra mina steg till Stampen på lördagarna kan bli en vana. God musik är alltid god musik. 

Erik

Kommentera här: