Sista höstträningen...

Onsdagstema idag har påpassligt valt "försvann". För det hände något med Tisdagstema igår.
Just nu, i månadsskiftet mellan oktober - november hände något på fotbollsplanen. Plötsligt försvann alla ungdomar som tränade fotboll på planen. Även belysningen slocknade, försvann och när jag passerar förbi efter arbetsdagen så är det helt tyst och mörkt där det nyss var så fullt med liv. Fotbollsplanen ligger där öde.


Några ungdomar tränar fotboll sen eftermiddag.


Går att vrida på temat. Kan sakna något som försvann för ganska många år sedan. Visst går mycket att sköta på helt andra sätt idag. På den tiden denna blankett behövdes på postkontoret såg vårt samhälle helt annorlunda ut. Ibland saknar jag det, på något sätt. Allt var inte så komplicerat kan jag tycka.


Tänk när det fanns postkontor över hela Sverige.

När jag samlade småpengar (många ören) i en sparbössa som jag tömde med jämna mellanrum och förde in summan i min sparbankbok... Man fick något slags frimärke i bankboken och en stämpel. Det var viktigt med stämplar. Undrar om det fanns någon som skötte om stämplarna förr, som hade det som arbete?
Tänk när det fortfarande delades ut lönekuvert där den ihoparbetade lönen låg i reda pengar i kuvertet.

Om det var bättre förr? Det vet jag inte. Men det var på ett annat sätt.


Andra "försvunna foton" finns här!

Erik

Kommentarer:

1 Pysselfarmor:

Försvunna saker här...och nr 2 - motboken - känns som det var väldigt länge länge sedan, men det är det ju inte...

2 Inger Maryissa:

jo, jag saknar också postkontoren...allt var så mycket enklare då och det var ofta nära till dem dessutom.

Nu måste man göra allt på olika ställen.....och det kan vara riktigt besvärligt ibland.

speciellt att hämta och skicka paket...

för här måste jag promenera en bra bit för att göra det.

jobbigt speciellt på vintern

ha det så gott

3 Toves Foton:

Fin tolkat! Som tur är så har vi våra postkontor kvar här och dom fungerar som dom alltid gjort. :)... fast det är kanske bara en tidsfråga.

4 Fia:

Fin tolkning med fotbollsplanen. Det är ett mycket tydligt årstidstecken, det där med fotbollsplaner och lekparker. Så fyllda av skratt och aktiviteter när det är ljust och varmt, och så tysta och öde när kylan och mörkret slår till.

5 Anni:

Och FY så kallt det är att stå på den mörka fotbollsplanen och se på när en träning pågår - grabbarna springer sig varma och vi föräldrar står och fryser...

6 Mona:

Jo, men det är väl dags att lägga fotbollen på hyllan nu. Snart dags att ta fram klubbar och puckar i stället. Jag saknar definitivt postkontoren. Kan inte förstå hur man kan lägga ner en sådan vikigt samhällsinrättning.

Kommentera här: