Första semlan i år!

Det är ju tisdag idag och nu har jag passerat semlorna i konditoriet i flera veckor. Idag, när det nu var tisdag, gick jag in i Örnsbergs konditori och köpte en stor semla (dvs vanlig semla) för 30 kronor. De har även mindre modell...?


Årets första semla köpte jag lokalt, hos Örnsbergs konditori.

Bra storlek på själva bullen. Tydlig kardemummasmak och god bulle, inte för torr. Här ser det ut att vara gott om mandelmassa (vilket inte riktigt stämde) och lagom mycket grädde. Ordentligt med florsocker på hatten. Helt klart en godkänd semla.

Så började jag äta semlan, började med locket och lite av grädden. Smakade bra! Men sedan visade sig bullen ha ganska snålt med mandelmassa under grädden. Inget fel i sig på mandelmassan, mjuk och behaglig smet med mindre bitar mandel som extra tuggmotstånd. Det var som en lite tjockare kant ytterst på bullen, men besvikelse, ganska dåligt med massan inne i bullen, väldigt tunt. Så den där perfekta blandningen mellan bulle, grädde och madelmassa ville inte riktigt infinna sig. Själva bullen tog över. Så tyvärr, ingen perfekt semla. 

                  
                   Jag börjar alltid med hatten på semlan, hur gör du?

Andra fotot är beviset på mandelmassebristen! Det var alldeles för lite. Kostar semlan 30 spänn kan de gott bjuda på lite mer mandelmassa tycker jag. Gör nog ett nytt försök på fredag eller lördag, då får vi se om denna semla råkade få för lite mandelmassa, så kallat olycksfall i arbetet. Kommer att ge mina omdömen på en tiogradig betygskala, vilket i detta läge skulle ge denna semla en SJUA, mer än godkänd, men inte perfekt.

Efter andra testen kommer betygsättningen! I övrigt en bra semla, men när mandelmassan är en så viktig del lär det dra ner slutbetyget. Vi får se nu i helgen...

Erik

Kommentarer:

1 Hasse A:

Morrn Erik.



Ser ut som en äkta "Slankningsbomb".



Här borta har man inte semmlor.......



Ha de bra.



Hasse A

2 Bosse:

Här yttrar sig en man som lever upp till sitt smeknamn.

:-)

3 El Stiffo:

Bosses kommentar lämnar inget att önska...

4 Erika:

Här nere där jag bor säger vi inte Semla utan "Fastlagsbulle" kär bulle har många namn. Oavsett så börjar jag med hatten och kör ner den i grädden och äter upp den på det viset, därefter ser jag väl ut som en flodhäst i gapet när själva bullen skall angripas, allt för att inte få grädde i hela facet. :) Gott är det så det förslår.

Kommentera här: