Mandelmassa i Västertorp.

Ett nytt prov på semlorna i stan och i förorterna (de södra), denna gång blev det Västertorp.


Efter Västertorps centrum, i en f.d. bensinmack ligger Bakstugan på Vasaloppsvägen.

Här säljer de semlorna för bara 25 kronor styck, ett lågt pris i Stockholm. Många i kön och många semlor såldes. Flera nygjorda välfyllda smörgåsar blev serverade till flera sittande besökare. Kan vara värt testa en köttbullsmacka med rödbetssallad i samband med någon promenad, den såg riktigt god ut.


Lite olika bullar till försäljning. Såg en plåt full med semlor bakom disken, så dessa tio var knappast dagens sista i Bakstugan.

En ganska trång servering och fullt med besökare, så vi valde att forsla hem semlorna och inta och bedöma godsakerna hemma.



Första yttre titten på semlan ger ett gott intryck. Rejält med florsocker och platt lock med mandelmassa över hela bullen. Men smaken motsvarade inte första synintrycket. Vetebullen har bra tyngd, men nästan ingen smak, väldigt svag kardemummasmak. Den här semlan är lite trist att äta torr. Grädden fluffig och äkta, men ändå snarlik den "grädde" som ofta sprutas på en irish coffee. Den gör inget större avtryck när jag äter semlan. Ett plus för redigt med mandelmassa, även om den var lite lös. Så tyvärr, i det stora hela ingen höjdarsemla.

Gör ett nytt försök med hetvägg på andra bullen. Värmer mjölken och i med semlan.



Betydligt trevligare. Bullen håller sig i skinnet bra. I mjölk gör det inget om grädden är lite tunn och rikheten på mandelmassan gör bara skedarna med hetväggen godare.

Men nu till betygsättningen och tyvärr blir betyget lite svagt för Bakstugans semlor. Kan inte ge högre betyg än 6 av 10. Då är även det låga priset 25:-/styck inräknat i betyget. Kan tänka mig att många barn gillar den "snälla bullen" och med det låga priset spelar det ju ingen större roll om de mest äter mandelmassan och lämnar en del bulle och grädde.
 


Bakstugans semlor fungerar bättre med varm mjölk än att äta torra.

Önskemål har kommit om att visa konditoriet och kanske även hur det ser ut på insidan. Ibland kan det bli lite "kringfoton" men själva semlorna är ju huvudsaken!
Hoppas ni har något bra bageri/konditori i närheten, tisdagen närmar sig. En bra semmeldag!
Återkommer snart med ny semla från något nytt konditori.

Erik

Kommentarer:

1 Erika:

Inte alla Semlor som är goda. Har ätit några stycken under åren som gått. Minns Maxi en gång där jag inhandlade några stycken. Dagen efter när dom övernattat i kylskåpet var grädden oätlig, den var helt enkelt sur. Trots att dem stod där, kan man undra vad den grädden innehöll. Fy så äcklig den var. Hann liksom tar den första tuggan som snabbt åkte ut igen.



Andra jag smakat har varit torra och allmänt tråkiga. Nu för en tid sedan åt jag av dem som City Gross hade. Det var riktigt goda semlor, fanns inget att klaga på dem. På CG fick man två för 30:-



Du nämner köttbullsmacka med rödbetssallad. Det förstnämnda går bra, men det andra kan går åt ett annat håll. Rödbetssallad bevare mig väl, finns nog inget värre i matväg. :)



Kommentera här: