Såg du Uppdrag granskning?

Senaste Uppdrag granskning var mycket intressant. I alla fall om du följde "Ship to Gaza" i våras/försomras. Jag skrev lite själv i ett par inlägg, som "Hjälpsändning stoppad" och om manifestationen på Sergels torg. Nu i veckan visades en del unika filmsekvenser från fartygen som israeliska soldater bordade på internationellt vatten och historien om "Ship to Gaza" i SVTs Uppdrag granskning (bara klicka så kommer du till SVT Play och avsnittet).


Stormningen av detta turkiska passagerarfartyg kan ses i Uppdrag granskning.

Efter programmet hölls en chatt, den kan du ta del av här! Ganska intressanta frågor och svar i chatten.
Just nu är det mycket som cirkulerar kring Wikileaks och dess grundare. Dokumenten som släppts på Wikileaks hemsida tycker jag är bara bra att de kommit och kommer fram. Vad som sker i maktens korridorer behöver komma fram. Wikileaks är som klipulver i underbyxorna på politiker och makthavare!
Tråkigt att inte Israels regelvidriga blockad av det palestinska folket uppmärksammas mer. Men Ship to Gaza har inte gett upp, nya fartyg kommer snart att lastade med nya förnödenheter till det palestinska folket ge sig iväg över Medelhavet. Hoppas resultatet blir det önskade denna gång, att mediciner och annat når fram till Gaza och inte hamnar i en israelisk hamn.


Hoppas inget liknande möte behövs efter nästa konvoj.

Erik

Kommentera här: