Hjälpsändning stoppad!

Dror Feiler är en musiker och konstnär som jag respekterar. Redan för många år sedan var det på Fylkingen som jag stötte på honom efter en improviserad och "bullrig" konsert. Han var nöjd med spelningen efteråt. Skärpan fanns där redan då, men sedan dess har Feiler skapat rubriker många gånger.

          
           Kanske kommer du ihåg denna installation från vintern 2004?

Nu senast är Dror Feiler en av svenskarna ombord på ett av fartygen i konvojen med förnödenheter, "Ship to Gaza". Ombord fanns bland annat rullstolar och förnödenheter och bland de civila elva svenskar. Humanitär hjälp till palestinerna, helt fredligt.

             
           Ett av de fredliga fartygen som stoppats.

Nu har israelerna stoppat de fredliga fartygen och under stormningen/attacken dödat minst nio personer.
Fredliga civila ombord på fartygen har blivit brutalt mördade.
Jag blir förbannad! Arg och förbannad. Det finns inget försvar till israelernas hemska betéende, sluta med den inhumana blockaden av Gazaremsan. Sluta mörda oskyldiga människor!
En annan artikel från Aftonbladet och en engelskspråkig här från Australien. Det känns som att detta kan vara starten på något större fördömande mot Israels agerande, både mot deras brutala agerande mot fredliga "Ship to Gaza" och mot hela deras plågande av palestinska folket som är instängda i Gaza utan förnödenheter, mediciner och sjukvårdsmaterial m.m. Den blockaden har pågått länge nu Israel, sluta plåga oskyldiga människor! 

 
Fraktfartyg som israelerna stoppat.

Det finns inget försvar, inga ursäkter att döda människor som bara vill hjälpa andra människor i sann humanitär anda.
Henning Mankell och Dror Feiler är två som var med ombord. Ingen vet hur de mår efter israelernas piratattack! Läs mer här

Nu måndag eftermiddag 31 maj sker demonstrationer mot israelernas illdåd på flera ställen, en demonstrationSergels torg startar kl. 18.00.
  
 
(Foton lånade från nätet.)
Erik

Kommentarer:

1 Kjell E:

Trots att jag har en bit till demonstrationerna, så är mina tankar där.

Hur länge ska världssamfundet acceptera Israels aggresion?

Hur länge ska övriga världens dåliga samvete för det som hände under kriget, tillåta Israel att svälta, mörda och lemlästa palestinier eller eljest de som kommer i dess väg.?

EU och USA måste agera, Kina gör det redan.

Israel begriper inget annat än kraftspråk.



Terrorister, Al Kaidaagenter på fartygen!

Är Israeliska folket dummare än amerikaner?

Eller tror de bara på det de vill höra.

Progressiva röster tystas effektivt.

Kommentera här: