Himmel över Nybroplan.


Skådespelarna Mats Qviström och Lina Voulethe kunde publiken prata med efter föreställningen. Även Bengt Järnblad fanns där och tog emot gratulationerna efter premiären, alla tre helt klädda i vitt.

Blev lite överraskad av den en timme långa teaterpjäs som framfördes under senaste besöket på Klara Soppteater. En nyskriven enaktare som helt fångade mig medan jag sörplade i mig soppan (just denna föreställning redd blomkåls- och skinksoppa) och njöt av ett gott glas vitt.


På scen: Lina Voulethe, Mats Qviström och Bengt Järnblad.

Regin står Allan Svensson (jo, just han i radhuset i Vivalla!) för och Bengt Järnblad har skrivit och är själv en av de tre på scen. Tankarna far ganska osökt till Wim Wenders fina film "Himmel över Berlin" med Bruno Ganz i rollen som ängeln som blir förälskad i en människa. "Himmel över Nybroplan" är en humoristisk variant, som utspelar sig i himlens väntrum. Samtalen främst mellan ett par äldre män både roar och för handlingen vidare på ett snyggt sätt. Lite som i en deckargåta förstår publiken mer och mer om de tre vitklädda på scen och vad som fått just dessa att hamna i väntrummet där hela pjäsen utspelar sig. Plats för oväntat många skratt, ämnet i sig är ju inte så humoristiskt. Vill inte berätta så mycket om själva pjäsen, det skulle kunna förstöra upplevelsen för de som vill gå och titta själva. Pjäsförfattaren Bengt Järnblad har fått ihop en snygg historia.

                          
                         Kommande spavistelser kommer alltid att få mig att tänka på "Himmel över Nybroplan". Fick liknande filttofflor och badrock vid senaste besöket, då fick jag också en skön oljemassage...

Jag kan verkligen rekommendera ett soppteaterbesök! Utbudet är som en påse "Gott & Blandat", god sopplunch och kulturell underhållning. Kanske är det längden på underhållningen (en timme) som alltid ger en frisk och fräsch känsla när man lämnar Klarateatern lite efter ett på dagen. Har hittills aldrig blivit direkt besviken. När det gäller "Himmel över Nybroplan" så tillhör den den absoluta toppen just nu! Bra, rapp dialog, snygg inramning med bra ljudillustrationer och fint skådespeleri. Hoppas "Himmel över Nybroplan" blir en långkörare.

        
       Många skratt under föreställningen, Bengt (t höger) levererade de flesta roliga replikerna.
Erik

Kommentera här: