Veckans port # 35, bevakad

Ute i sista minuten med veckans port, såg att det kommer en ny port på söndag kväll. Bevakat är temat som Hedwig vill se, ja ibland kan de som bevakar se riktigt tuffa ut.

                     
                      Kanske avslöjar bakgrunden vad som bevakas?

Men nu till själva porten. Det som bevakas syns egentligen inte! Ja, jo det syns när man står där på kajen och tittar, men detta fartyg syns inte på radar. Korvetten kan alltså smyga sig in mot fiender utan att fartyget märks på radarn, använder det som kallas stealthteknik. Förbjudet att kliva in i detta fartyg, det såg bland flera denna tuffa tjej till; "Ingen kliver här in!". Jag såg ingen anledning att försöka springa förbi vakten, så nyfiken på vad som fanns där inne var jag inte. Antar att hon hade skarpa skott. ;-)

Vill passa på att visa lite mer, kanske någon som är intresserad av detta ultramoderna krigsskepp?


Inte många fönster på detta fartyg.


HMS Helsingborg är en av fem nybyggda korvetter med stealthteknik. Ingen skönhet direkt, såg ut som något man skulle kunna bygga ihop med ett gäng legobitar, kantigt och rätt fult.Här syns lite tekniska data. Intresset för krigsfartyget var stort där det låg vid kajen på Skeppsbron, nästan lika stort som intresset för de stora segelbåtarna som vilade en bit längre bort längs kajen, segelbåtar som deltog i Ocean Race. Tävlingsbåtarna mellanlandade i Stockholm innan sista deltävlingen tog dem i mål i S:t Petersburg. Har annat inlägg om båtarna här! Lite mer vattenbilder från vår huvudstad kan du titta på här!
Tyckte nog att en man som stod bredvid mig och tog foton på korvetten såg ut som en rysk spion... och den där andra mannen i kostym som tittar så konstigt åt vårt håll... är han möjligen från SÄPO?!

Andra fotot bland de fyra är mitt bidrag till Veckans port nr 35.
Finns fler bidrag till Kadermos fototema att beskåda, kolla kommentarerna och klicka er vidare... imorgon öppnas en ny port. :-)

Fortfarande har jag inte hittat rätt låda med julpynt, den som behövs nu, till advent! Ja, ja, leta vidare... mossa har jag i alla fall och stearinljus, Liljeholmens.

Erik

Kommentarer:

1 Hedwig:

Vad kul att du hittade hit till slut. Tjejerna som vaktade korvetten såg verkligen tuffa ut - tänk att samma tjejer kan snofsa till sig och gå på krogen i tajta glittrande fodral.

2 El Stiffo:

Första bilden är riktigt snygg i sin balans och zigzaglinjerna som leder blicken. Trean är en fin siluett. Som gjord för en teckning. Skuggorna av ansikten på 4an är också piggt. Du va på humör va?

Kommentera här: