Trafikkaos i Örnsberg

Det var nästan som om gudarna försökte få mig att vända om igår morse på väg till jobbet. Redan i torsdags trodde jag det var fredag. Inte så kul, fredagen blev mentalt som en extra arbetsdag, det var ju fredag kväll redan i torsdags! Kan inte påstå att jag var så där jättepigg och redo för arbete på fredagsmorgonen. Får delvis skylla på det trista novembervädret. Det är verkligen svårt att vakna och komma upp på mornarna, tycker jag. Hänger nog ihop med mörkret och det usla vädret. Men upp kom jag och så vandrade jag ner till Örnsbergs centrum för att hoppa på bussen in till jobbet. En vanligen bekväm och trevlig resa, men inte denna fredag. (Ja, för den intresserade kan jag nämna att jag har beskrivit broar mm i flera äldre inlägg.)

En ledbuss stod där helt stilla efter att inte klarat kurvan, då någon dum bilist parkerat precis efter korsningen så att bussen inte klarade svängen. Bussen var som inkilad mot bilen. Motorn slog chauffören av ganska fort. Varför inte försöka backa och ta en lite vidare sväng? Men det får man kanske inte... Någon bloggläsare som vet kanske? 

 

Väntande busspassagerare tiotalet meter längre fram vid busshållplatsen. En halvfull buss som bara stod där och blockerade trafiken.
(Det här fotot skulle kunna funka som veckans Fredagsfärger!)

  
Medan bussen stod där helt stilla var det några luttrade jobbpendlare som tog sig förbi bussen och gick fram till busshållplatsen och ställde sig där?! Hur smart var det på en skala? Själv försökte jag få kontakt med bussföraren, allt medan småsvärande bussresenärer gavs möjlighet kliva ur den halvfulla bussen för att ta sig vidare mot jobbet med tunnelbanan istället. Av de som klev av verkade det som föraren inte hade informerat de som satt i bussen. När jag började fråga chaffören om det skulle komma någon ny buss, så stängde hon bara framdörren, fräckt (och ohyffsat!). Kanske dags att skicka SL:s chaufförer på charmkurser?


När jag själv gick mot tunnelbanan för att ta en krångligare väg till arbetet, så satt det fortfarande passagerare i bussen! Kanske några skolungdomar som hoppades slippa någon lektion på detta annorlunda sätt...
Eller var det passagerare med tvångstankar, som inte kunde tänka sig ett annat sätt, en annan väg att ta sig till jobbet? Behöver kanske inte nämna fulla tunnelbanetåg och sedan linjebuss 4 som alltid är fullsmockad med passagerare. Den där klantiga bilägaren som parkerat precis vid korsningen skulle jag gärna vilja "snacka" med.
Fredagen kunde ha börjat bättre ;-) Senare blev dagen ganska trevlig och produktiv och lite gott fikabröd bjöds det också på.

Med tanke på färgerna på hyreshus, buss och taxi skulle foto två duga som bidrag till Fredagsfärger men nu har jag redan lämnat in annat bidrag.

Erik

Kommentarer:

1 Erika:

Vad säga om det du skrev, finns trevliga busschaufförer men det finns fler av den sura sorten. Nog såg det hela knäppt ut på dina bilder, kanske hade han gett upp där i bussen och förmodligen förstod han sitt eget dilemma. Alltid händer det något ute i vimlet, och människor hakar på och titta, allt för att få en rolig stund i den vanliga vardagen! :)



Har nu en riktigt bra Söndag.

2 Tompa:

Hej Erik!

Det är inte helt okomplicerat att backa loss en ledbuss om man kört fast på det där viset. Man kan orsaka större skador på båda fordonen om man försöker.

Däremot är bussförarens attityd inte försvarbar. Säger jag som själv är bussförare.

3 Erik:

Kul att du är ute lite och kollar bloggar Erika. Det var en kvinna som körde.

Tack för din information Tompa! Antar att föraren vid tillfället var ganska stressad, men dumt agerande var det.

Skrattade gott åt din lutheranska historieförvanskning.

Kommentera här: