Skoprotest i Aspudden

Passerade längs "Blommens" och såg dessa "dojor" hänga där, nära Aspuddens skola.
Är det en hyllning eller en protest?



Passerade nyligen förbi, skorna hänger kvar!



Borta i USA hedras dödade gängmedlemmar med att deras skor slängs upp i ledningarna. Tveksam till att skorna i Aspudden skulle tillhöra någon död gängmedlem.. men jag vet inte? Det finns med något liknande i filmen "Wag the dog" med Dustin Hoffman och Robert de Niro. Här finns ett klipp från "Wag the dog" med bland annat skokastningen.
En riktigt bra film, har du inte sett den, se den! Där hyllas en hjälte från ett påhittad krig, som kallas "Old shoe", både med en sång och att skor slängs upp över ledningar i luften. Ja, hela filmen handlar om så mycket mer, främst hur man kan luras i media och på så vis öka populariteten hos den sittande presidenten som gjort bort sig och behöver större stöd bland folket. (På något mystiskt sätt känns detta igen från en tidigare president...) 
Så har vi ju skoattacken som Bush utsattes för, men där hade skorna ett annat symbolvärde. George W. Bush duckade snyggt och skokastaren slängdes i fängelset. Skor, inte bara skydd för våra fötter. 
Man kan undra bakom orsaken till skorna i luften i Aspudden. Kanske finns svaret där ute... 
Erik

Kommentarer:

1 Pysen73:

Jag såg en liten snutt av någon dokumentär häromdagen där dom sa att skorna markerade revir för olika gäng och deras drogförsäljning, men jag uppfattade aldrig var det var någonstans...

2 Jerry:

Hahaha... på ett ställe i Uppsala så finns det också skor upphängda på samma sätt. Måste kolla i morgon om de är kvar...

3 Johanna:

Det finns ngn myt om att en kille förlorat oskulden i närheten oxå



den känns trevligast :-D

4 ElStiffo:

Det är ju, ibland, ett sätt att markera att "jag finns", tror jag. Och ett vanligt litet bus...

5 Linnea:

Men har de hängt så länge? Festligt!

6 Erik "Semlan":

Kul att du tittade in här I-B! ;-) Kanske har du via inlägget och kommentarer fått lite svar på dina undringar... Ja, de har hängt där länge nu och snörena lär hålla ett bra tag till innan snöret går av och skorna hamnar nere på asfalten.

Kommentera här: