Fan ska fira jul!

Inte riktigt som det låter...
Visserligen blev det egna julfirandet inte riktigt som det var tänkt. Men det blev rätt trevligt ändå, även om sjukdom förändrade förutsättningarna. Men titeln på inlägget är också namnet på den föreställning vi var och såg precis före julhelgen.
Under december har Klara Soppteater spelat en nyskriven pjäs (manus och regi Stefan Moberg) om hur julfirandet nere i helvetet skulle kunna förändras. Fan gnuggar händerna och ser förnöjt hur girighet och frosseri regerar, han vill få till en sant helvetisk jul. Till sin hjälp får han Karl-Bertil Jonsson som konsult. Att bli tv-värd på julafton hägrade också för Fan, bland mycket annat.


En underhållande timme med dessa fyra.

Fanns poänger i föreställningen och de nyskrivna texterna till julsånger och andra välkända låtar var riktigt vitsiga och fulla med poänger. Pierre Lindstedt spelade Fan och utöver honom såg vi på scenen My Holmsten som ängel, Fredrik Meyer (porträttlik Karl-Bertil) och Inga Onn som djävulens förvirrade hjälpreda.
En rolig detalj var att när Fan blev arg (vilket han blev ganska ofta) så blev det varmt om fötterna för de på scen. En klart underhållande föreställning även om Pierre verkade lite frånvarande och kom av sig flera gånger i replikerna. Lite förvånande, då detta var sista föreställningen av sexton nu i december. Då bör väl replikerna sitta där de ska..?! Men det gjorde inte så mycket till helheten. De olika sångnumren var mycket bra!
Erik

Kommentera här: