Ätit några julavokados?

                           
 
Blev sugen på avokados när jag var inne i en mataffär i city idag. De hade ett berg, men alla var väldigt mjuka. Så jag vågade inte köpa från berget, risken att bli besviken kändes för stor. Avokado är en frukt som jag ofta blir besviken på! Ofta misslyckas jag med mina inköp. Antingen är de omogna och hårda när jag köper dem. Väl hemma mognar de, men då missar jag nästan alltid detta och får tråkiga bruna frukter, jag kan bara äta en del av avokadon. Äckligt med de där stråna som bildas inne i avokadon också. Eller så köper jag vad jag tror är mogna, fina frukter och väl hemma, när jag skär upp dem, så är de redan övermogna, med oätliga bruna/svarta partier. Suck!
Har du några knep? Lyckas du köpa fina lagom mogna avokados? Berätta!
Erik

Kommentarer:

1 El Stiffo:

Eftersom jag umgicks med avocados varje dag när jag jobbade på cafe' så hittar jag rätt 99% av gångerna. Det är en kombination av färg och känsla, när man klämmer lite försiktigt på dem. Om du lägger dem i en plastpåse med äpplen så mognar de fortare. Förövrigt borde de säljas på kilopris inte per styck!

2 soffie:

jag har samma problem med avokado blir alltid för mogna eller så är de för hårda,

hmm finns det nåt bra knep tro på att veta när man ska käka dem?

må gott

3 Susanne:

Jag gör som El Stiffo och lyckas i stort sett alltid få rätt mognad på dem. Fast jag har å andra sidan bott i avokadoland och käkat avokado till frukost, lunch och middag. Numera blir det bara till frukost. Mosad avokado med pressad lime och lite örtsalt på morgonmackan är underbart gott.



Fast jag köper dem alltid omogna och låter dem mogna hemma i fruktskålen. Klämmer sen lite på dem varje morgon tills det är dags att skära upp dem.

4 Inger Maryissa:

Lustigt..jag var också sugen på avokados häromdagen och ville så gärna köpa några.

Men precis som du misslyckas jag ofta när jag köper dem att de är för omogan och sedan när de mognat hemma de är bruna inuti.

Annars är ju avocado väldigt gott.

Kommentera här: