Ätit några julavokados?
Blev sugen på avokados när jag var inne i en mataffär i city idag. De hade ett berg, men alla var väldigt mjuka. Så jag vågade inte köpa från berget, risken att bli besviken kändes för stor. Avokado är en frukt som jag ofta blir besviken på! Ofta misslyckas jag med mina inköp. Antingen är de omogna och hårda när jag köper dem. Väl hemma mognar de, men då missar jag nästan alltid detta och får tråkiga bruna frukter, jag kan bara äta en del av avokadon. Äckligt med de där stråna som bildas inne i avokadon också. Eller så köper jag vad jag tror är mogna, fina frukter och väl hemma, när jag skär upp dem, så är de redan övermogna, med oätliga bruna/svarta partier. Suck!
Har du några knep? Lyckas du köpa fina lagom mogna avokados? Berätta!
Eftersom jag umgicks med avocados varje dag när jag jobbade på cafe' så hittar jag rätt 99% av gångerna. Det är en kombination av färg och känsla, när man klämmer lite försiktigt på dem. Om du lägger dem i en plastpåse med äpplen så mognar de fortare. Förövrigt borde de säljas på kilopris inte per styck!