Träd

 
Det saknas inte motiv nu när våren sprakar på för fullt där ute. Träd är onekligen tacksamma motiv för många hobbyfotografer. Motivet springer inte iväg som husdjur och små barn gärna gör till fotografens förtret.
Träd är mer stabila, rotade. Vinden kan visserligen fånga grenarna och löven och skapa böljande rörelser. Men dessa rörelser brukar sällan skapa problem för fotografen.
Jag tycker mycket om träd och inte bara gamla fåriga ekar utan de flesta lövträden står högt i kurs. Speciellt nu på våren när de har så skir och fin grönska.
 
 
 
 
 
Osäker på det här praktfulla trädet, är ganska dålig på att artbestämma träd. Gunvor tror att det är ett pilträd och hon har säkert rätt (tack Gunvor). Med tanke på trädkronans storlek tror jag att trädet på Junkergatan är äldre, kanske äldre än husen på gatan. Men hur gammalt trädet är kanske först syns på årsringarna när man någon gång i framtiden fäller trädet. Hoppas det får stå kvar i många år.
 
Betydligt yngre är denna magnolia här under.
 
 
 
 
Inte alls lika gammalt träd, denna rosa magnolia, som det första och övre trädfotot.Kan säkert bli fin när den vuxit till sig och blivit några år till.
 
 

Fler bidrag hittar du här,  
 
  
Erik

Kommentarer:

1 Violen på Brandholmen:

Magnolian, vilken graciös skönhet!

2 Anita Malta:

Vilket fantastiskt mäktigt träd och en ljuvlig bild på den något yngre magnolian.

3 Gunvor:

Jag gillar också träd! Jag hittar ofta något träd att fota. Dina träd gillar jag skarpt. Är det översta ett pilträd. Dom växer fort. Magnolian är underbar!

4 Klimakteriehäxan:

Älskar också den här första grönskan, oslagbar färg! Och magnolia älskar jag självklart också-

5 Eva Trillian:

Det finns något historiskt mäktigt i ett riktigt stort gammalt träd som får en att filosofera lite ... Tänk att de stått där ... genom ... allt ...
Magnoliorna blommar häromkring också nu! Underbart är kort?

6 Paula:

Ja vad vore världen utan träd, att klättra i, att hänga i, att plocka från, att beundra, att rotas vid...

7 Monica o Jacob:

Ibland önskar man att gamla träd kunde tala;-)
Vilken underbar Magnolia, läckert fotad.
Ha det bra

8 Ninnie:

Å, vilka fina träd! Det stora trädet är så fint och ståtligt, och magnolian alldeles ljuvlig.

Kommentera här: