Längtan


Efterlängtad är ordet vi ska associera/anknyta med ett lämpligt foto denna tisdag.
 
 
 
Varför inte ta dig upp i Stadshustornet och spana ut över Stockholm?
 
 
Själv har jag svårt att begränsa min kärlek till Stockholm med bara ett foto, så ursäkta att det blir några till.
 
Det är så skönt när mitt Stockholm är grönt! Sakta vi går genom stan, sjöng Monica Zetterlund.
 
Här kan du hitta lite information.
          If you visit Stockholm, look here!
 
 
Själv kan jag börja längta till en massa olika saker nu när det är sommar.
Olika spontana mötet och upplevelser väntar! Så jag stannar gärna kvar i Stockholm under en del av sommaren och deltar i matfester, musikkonserter och teaterupplevelser. Snart är det till exempel dags för Smaka på Stockholm.
 
 
Smaka på Stockholm i Kungsträdgården bjuder också på mycket musik.
 
 
En hel del är faktiskt helt gratis att besöka, vilket säkert kan uppskattas om resekassan är lite begränsad. 
 
 
Så kommer du att besöka huvudstaden nu i sommar så glöm inte att kolla upp vad som sker just nu.
 
 
 
Trevligt att underhållas och uppleva något tillsammans med andra.
 
 
Som alltid så spelar vädret en viss roll, är vädret soligt och fint så brukar även dagen ge upplevelser värda att minnas. Vi får hoppas att detta blir en riktigt fin sommar!
Parkteatern i Stockholm har sina friluftsförställningar under bar himmel och är beroende av fint väder för att locka större publik till sina föreställningar, här har du teaterprogrammet för Parkteatern denna sommar.
 
 
Varför inte fixa lite mat och ha en picknick i någon av stadens parker.
 
 
Visst kan olika museum och utställningar vara skoj, men glöm inte att njuta av "Nordens Venedig" och ta en promenad genom staden när vädret tillåter.
 
 
 
En kvällspromenad längs Norr Mälarstrand kan vara en lisa för själen. Västerbron syns i fjärran.
 
 
Ströva på och varför inte njuta av maten på någon restaurang eller ta en paus under promenaden på något café som verkar trevligt.
Det finns ganska många lokala bistros och pubar som också bjuder på underhållning på kvällen.

Så visst är Stockholmssommaren efterlängtad.

 
 
 
 
Detta är såklart även mitt bidrag nr 88 i utmaningen #blogg100.
 
 
• Kategori: tisdagstema fotoTaggar: #blogg100, Kungsträdgården, Smaka på Stockholm, Stadshuset, Stockholm, parkteatern, turistbesök; • Kommentarer (14)
Erik

Kommentarer:

1 Anneli - A'la Foto:

Bilden med flickan som leker med det långa ormhåret är helt underbar! :)

2 Violen på Brandholmen:

En lovsång till Stockholmssommaren! Förstår att du längtar!

3 Gunvor:

Läckra Stockholmsbilder! Jättefin reklam för oss som inte hittar så bra där. Fast jag har ju dottern där så jag måste försöka ta mej dit i sommar, fast då är dom ju mest på landet. men vi får se.Fina bilder iallafall!

4 Matfarbron:

Härliga Stockholmsbilder! För mig är "Smaka på Stockholm" en av årets höjdpunkter!

5 Anitas Malta:

Mitt i prick !! Stockholm är helt underbart under sommaren och väldigt efterlängtat speciellt när det blir för hett här på ön. Fina bilder och extra plus för länkarna som de som inte känner sitt Stockholm kan ha nytta av. Första bilden är hur läcker som helst. Vackra Stadshustornet och en inte lika vacker lyftkran tolkar jag som att det byggs väldigt mycket just nu eller...?

6 BP:

Vilken suverän reklam du gör för vår underbara huvudstad. Hoppas Stockholms Stad har robotar som hittar din blogg och bjuder på minst en tre-rätters på Café Opera.
Eftersom jag är barnsligt förtjust i kranar så tycker jag att bilden med kranen och Stadshuset är den absolut bästa, vilket inte vill säga så lite, då resterande bilder också beskriver hur mycket variation på aktiviteter det finns i Stockholm under sommaren.
Smaka Stockholm besöker vi nästan alltid. Å den där kvällspromenaden (inklusive några pit stops på vägen) känner jag mycket väl igen. Det är sommar det:-)
Tack för det inlägget:-)

7 Anemonen:

Oh ja den är verkligen efterlängtad och jag anser att vi har en av världens vackraste huvudstad. Otroligt vackert är det där. Många är mina besök genom åren och tröttnar gör jag aldrig.

8 Stare Ström:

Visst är sommaren fin även i städerna. Mycket aktivitet, som du skriver, många glada människor ute på stan, härligt folkliv.

9 Eva Trillian:

Du borde få betalt för ditt fina ambassadörskap :) Vilken fin PR för Stockholm!

Svar: Har inte tänkt på det, jag älskar ju bara stan. Tycker det är roligt om jag kan hjälpa någon att hitta lämplig helg för ett besök eller locka hit några...
Men kanske skulle jag ta kontakt med "visit Stockholm". ;-)
Erik Kling

10 Freja:

Nu blev jag sugen på en tur... Mannen och dottern ska dit på studentkalas nästa vecka, jag får be dem göra massor och sen rapportera till mig!

11 paula i pörtet:

Hej, håller med dig om att sommar-Stockholm är en underbar stad! Jag bodde och jobbade där mellan 78-95 mest vid Norrmalmstorg med gångavstånd till alla fantastiska lägen. Dessutom var det trevligt när stockholmarna själva flytt stan och endast turisterna huserade bland husen...

Svar: Så du valde att flytta bort från stan, jag funderar på att flytta in i stan. När morgonrusningen tagit semesterledigt, då är det riktigt mysigt i stan.
Erik Kling

12 Mia Ahlstrand:

Sommar i Stockholm - helt underbart! Tyvärr missar jag den i år. Åker iväg om några timmar. Men det blir inte så dumt det heller :)

13 elstiffo:

Gillar stadshusbilden, oromantisk.

Svar: Intressant iakttagelse, du har helt rätt. Så har jag inte sett på fotot, mest nöjd att folket uppe i tornet syns så bra på fotot. :-)
Erik Kling

14 Hanna:

Gillar verkligen bilden med Stadshuset och lyftkranen, en riktig kontrast, två saker man ofta inte klämmer in på samma bild. Snyggt!!!

Svar: Kul att du gillade bilden. Är själv nöjd med den, hade tänkt ha med den till temat "höjdare".
Men då blev det något annat. Kom till användning nu istället.
Erik Kling

Kommentera här: