This is Jinsy

 
Justin Chubb och David Tennant, här som två viktiga karaktärer på Jinsy, som ständigt återkommer i serien. Men de två dyker också ständigt upp i många olika skepnader.
 

Antar att någon inköpare på SVT snubblade på den galna och helt underbara brittiska serien "This is Jinsy". Tack för det SVT! Själv föll jag handlöst för denna tv-serie, skrattar hejdlöst åt allt det galna i serien redan förra, den första säsongen. Den här komediserien visas bara på SVT Play, vilket är lite ovanligt. Kanske dyker den upp även i det vanliga programutbudet senare, men nu är det bara på SVT Play, nytt avsnitt varje fredag. This is Jinsy handlar om boende på ett mindre örike, kanske är det en mindre känd ö bland alla dessa kanalöar. Jinsy är en helt egen värld med egna lustiga tv-sändningar i mindre tv-apparater som finns spridda över hela ön. Besynnerliga apparater, som jag tycker påminner lite om gamla parkeringsmätare.
Det finns många udda existenser på ön Jinsy, den ena mer besynnerlig än grannen som var udda i sig.

 
 
 
 
Det förekommer en hel del kortare musiknummer i komediserien. Jag skulle inte vilja vara utan dessa korta låtar, de är en extra krydda i en smågalen men välsmakande humorstuvning. Har du inte sett This is Jinsy så uppmanar jag till att slösa bort drygt tjugo minuter. Du får aldrig igen dem, men du får en obetalbar komisk upplevelse och det räcker långt!
 
Brittiska tv-bolag har skapat en massa mer eller mindre skruvade komediserier, utöver den välkända serien Monty Python och senare John Cleese i lika kända "Farty towel" (som det stod på skylten utanför det lilla hotellet i ett avsnitt av "Pang i bygget eller Fawlty Towers".
 
Det här blir mitt första bidrag i en större och längre utmaning, att blogga etthundra dagar i följd med minst ett blogginlägg per dag, dvs
 
 
 
Vem vet, kanske kan jag lyckas... vi får se efter drygt tre månader... ;-)
 
Det var bloggkompisen Fia som tipsade mig om utmaningen, tack för det tipset Fia. Här kan du läsa hennes första inlägg i "Blogg 100". Nu ska jag kanske kolla in flera som deltar i utmaningen innan det är dags för mat.
 
 
Justin Chubb och David Tennant som ett par andra "gubbar" på ön Jinsy.
 
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Fia:

Tack för roligt tips! Det måste jag titta mer på, verkar galet roligt!

Kommentera här: