Göteborgs hamn

 
 
Grått väder i Göteborgs hamn.
 
 
En småblåsig dag nyligen, när våren gjorde tydlig back i maskineriet och släppte fram ett duggregn i diset (som om inte blåsten var nog i sig!), togs dessa foton. Verkligen inget promenadväder och väldigt glest med folk längs kajen. Men en fotopromenad i raskt tempo blev det.

Nere på kajen vid Göta älv och just där Göteborgs hamn på sätt och vis börjar vid "Maritiman" (nära operahuset) hänger en skojig, ordlös skylt. Den blåa skylten får bli mitt bidrag till Skyltsöndag!
Flottisten verkar spana ut över hamnen, kanske är han på jakt efter nytt fartyg att mönstra på och segla till fjärran land.


 
Både den stora lastkranen och lastfartyget M/S Fryken tillhör det maritima museet.
 
 
Det är flera bloggare som nappat på Pumitas idé med Skyltsöndag. Varför inte börja själv, om du har en blogg? Visa upp ett foto på någon rolig skylt och publicera den kommande söndagen. Enkelt och kul.
 
 
Detta är också mitt tionde inlägg i #blogg100. Bara 90 dagar kvar!
 
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Pumita:

Oj, här har det hänt saker... Så ljust och fint med den nya designen, riktigt snyggt! Nu kom jag av mig när jag skulle kommentera din skylt. Frågan är väl vad den vill säga. Har lite svårt att tyda den men får en känsla av att bovar ska hålla sig på avstånd för här är det bevakning på hög nivå. Nåt sånt! :)

Svar: Du kan ha helt rätt med skylten och hur den ska tydas. Kanske är det en ovanlig skylt för att berätta om bevakning i området. Vilket de säkert har också.
Erik

2 Anitas Malta:

Här fastnar jag helt för bild ett !! Som ett litet konstverk i mina ögon med de stora kranarna vars spindelben spretar åt alla håll och bryggan med pålarna och repen i fokus. Snyggt !!! Skylten på sjömannen som spanar är skoj ;-) Ja, hoppas fler hittar till Skyltsöndag. Lätt som en plätt och kul.
Har jag räknat fel tro ? Hos mig är det 91 dagar kvar efter nio inlägg 09 mars. Struntsamma ;-) Önskar dig en skön kommande vecka !!

Svar: Hupp, jag har säkert räknat fel. Ska kolla upp det, tror du har helt rätt (verkar logiskt).Jag bloggade om "blogg100" innan 1 mars, tror jag räknat med det och det är ju fel.
Erik

3 Hanna:

Jag med min sjuka humor kan inte låta bli att skratta lite lätt åt gubben med den vassa hakan. Där hänger han och ser ut att peta sig själv i ögat med en pinne, gillar även polisongerna... ;-) Blev ingen skylt för mig denna söndag.

Kommentera här: