Däckbyte


Nu har våren, precis som den brukar varje år, kommit av sig en aning. Helt i sin ordning, speciellt efter en mycket mild vinter så här långt. Den tidiga våren tar kanske en liten paus, väntar in naturen? Temperaturen kryper ner mot noll igen och på nätterna är det minusgrader och frostrisk och halt på vägarna. Det varnas om risk för snöblandat regn och vilka ytterkläder man ska välja att sätta på sig är inget enkelt val. 
Så med tanke på halkrisken på våra vägar så är det kanske lite tidigt att byta däck från vinter till sommartyp på bilen riktigt ännu.
Men de har satt upp skyltar där de erbjuder nya däck. Det får bli mitt bidrag till "Skyltsöndag" denna vecka.


 
Två olika däckbörsar erbjuder sina tjänster i närheten.
 
 
En röd bil fick testa sina bromsar ganska högljutt när en katt kastade sig över den trafikerade gatan framför bilen. Katten smet helskinnad in under staketet och försvann. Då såg jag de två däckbörsskyltarna som hängde där på staketet och tänkte, jag tar en bild på däckfirmorna så kan de kanske komma med i skyltsöndag. Nu gör de det redan senare samma vecka. Kör försiktigt. :-)
 
 
Även mitt 16:de bidrag till #blogg100.
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Klimakteriehäxan:

Kul att den ena firman petat in ett dollartecken i sin logga ... det är inte billigt med däck! Visste du förresten att den som vill köra dubbat i Oslo måste betala en extra säsongsavgift för det?

2 Hanna:

Du fick med många skyltar på en och samma bild. 5 stycken får jag det till :-) Ja det där med däckbyte brukar bli ganska körigt, folk väntar in i det sista med att byta, då blir det köer på däckfirmorna.

Skyltar jag med :-)

3 Stare Ström:

Nu blir det svårt att välja!

Så snyggt du löste problemet med bussar hos mig! :-)

4 Anitas Malta:

Skönt att vintern varit mild. Det hade iallafall jag tycket om jag bodde "hemma". Är den dessutom kort är det perfekt. Om den helt försvann skulle jag jubla och flytta hem till Stockholm ;-)
Tror nog det är säkrast att vänta med sommardäcken ett tag till. Mars och april vet man aldrigt säkert hur vädret ska bli.
Det var många skyltar du fick ihop på en och samma bild. Som sagt, kör försiktigt !! Jaha, då är det "bara" 84 inlägg per dag kvar :-)

5 BP:

Tycker att skyltarna sitter på ett ställe där jag aldrig hade förväntat mig att dem - på staketet till ett vanligt enfamiljshus i en Stockholmsförort. Riktigt bra fångat tycker jag.
Husägaren får säkert betalt i form av kostnadsfri däck - hoppas jag iaf. H*n kan ju t o m välja mellan två verkstäder;-)

6 Benita:

Inga däckbyten för mig än. Snö på kommande. :)

Svar: De har varnat för snöstorm här med. Så det är nog ingen som byter till sommardäck nu, det får vänta ett tag till.
Erik

Kommentera här: