Vatten


Vad vore vi utan vatten? Vatten är också Trisstemat denna vecka.
 
"Vattnet är ett farligt gift, vilket omger Visby stift", skaldade Falstaff, fakir.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Stan är full av vatten", sjunger Robert Karl Oskar Broberg och rätt i det har han!
 
På första fotot är det forsande vattnet i Strömmen under Riksbron nära Riksdagshuset du ser.
Bild två visar på stillastående vatten vid Slussen och tredje fotot är taget från Djurgårdsfärjan på väg mot Slussen och Gamla stan.
På sätt och vis samma Stockholmsvatten fångat från olika platser.
 
Lite andra fakta.
Varje år drunknar ungefär hundra svenskar, av dessa är över 80 procent män. Ungefär en femtedel av drunkningsolyckorna skulle kunna förhindras om vi använde flytväst när vi är ute på sjön.
Enligt en undersökning genomförd av Trygg-Hansa i somras, struntar många i att använda flytväst när de kastar loss. 14 procent av svenskarna uppger att ingen på båten brukar bära flytväst och 17 procent svarar att bara barnen använder flytväst. Sämst på att använda flytväst är invånarna i Jönköpings och Kronobergs län, där svarar 22 procent att ingen på båten använder flytväst.
 
 
 

 
 
 
• Kategori: FototrissTaggar: Djurgårdsfärjan, Robert Broberg, Stockholm, Strömmen; • Kommentarer (17)
Erik

Kommentarer:

1 BP:

Den första bilden är helt magnifik! Hur fick du till färgnyanserna där? Älskar den bilden.
Klart det är 80% män som drunknar. Det är ju inte macho att ha flytväst. Vi är ju ganska ofta i Vaxholm och där ser man alltid barnen och ofta även kvinnorna som bär flytväst, men sällan deras män. Korkad om du frågar mig.
Däremot verkar killar har mindre macho tankar vad gäller cykelhjälm har jag märkt...

2 Violen på Brandholmen:

Vår huvudstad är otroligt vacker med allt sitt vatten! Jag gillar att strosa runt där en vacker sommardag och njuta an skönheten! Först bilden är utsökt, den blir min favorit!

3 Rajson:

Första bilden gillar jag skarpt!
Sthl måste vara en av världens vackraste huvudstäder tack vare allt vatten!

4 Linnéa:

Ja vår stad är verkligen fylld av vatten. Det där stillastående var ju inte vackert precis, men jag gillade den bilden därför att det är ju så det ser ut!
Ha en god vecka!

5 Åke:

Flera väl tänkta ord här om flytväst. Bra med sådan där fakta! Men vad är det i mitten? Ett sopberg? Och Svensken ska vara miljövänlig? Vi får tusentals kronor för att köra miljövänliga bilar, skattesubventioner på bränslesnåla bilar och så skräpar vi ner så här? Men ett och ett är väl inte två alltid... Städningen av det där kommer på skattsedeln för Er. Jag tycket du fick till en väldigt talande triss! Oj vad jag längtar att få åka en Djurgårdsfärja igen :) Ni har en fin skärgård :) Jag har dessutom seglat hem en båt från Duvnäs Marina en gång.

6 Gunvor:

Bra trissat! När man ser staden ovanifrån på väg ner i ett flygplan så fattar man att stan är full av vatten. Så vackert från ovan. Och annars också.Tänkvärt ang. flytväst!

7 KajsaLisa:

Fota från Djurgårdsfärjan har jag också testat. Men testa att gå av på Skeppsholmen, då kan du gå runt alla Stockholms kajer på en timma fast på insidan, du kommer att hitta jättefina vyer.
Mittenbilden var häftig fast den var lite äcklig :)

8 Nett:

Fin den sista bilden, känns som en funderare där ut över vattnet. Ja nog är det andra tider nu, fast det var inte många sexor som hade kavaj. Min son har pratat om det länge innan han köpte den, och påpekat flera ggr, jag tycker att det är så snyggt. Tror att han lär bli en kostymnisse i klädstil ;)

9 Tant Otto:

Stockholm är en fin stad omgiven av mycket vatten!
Bra tolkning!

10 Hanna:

Ja det är något speciellt med vatten, det släcker törsten, får naturen att växa, gör oss rena, fraktar oss framåt osv osv... ändå förpestar vi sjöar och hav med det ena och det andra, så tragiskt. Bra bilder på temat. Det där med säkerhet på sjön måste handla mycket om dumhet. De som ger sig ut på sjön borde veta att man ska ha flytväst plus att man ska vara nykter, tycker det handlar om sunt förnuft. Men det finns mycket som borde vara självklart... :-)

11 Gammelsmurfen:

ACK: tyvärr är inte allt vatten fint vatten :-(

12 Freja:

Snyggt trissat! Stockholm har mycket vatten, men bild två kändes lite trist, jag vill ju att vattnet ska vara rent... Jag låtsas att jag inte ser den, så kan jag fortsätta leva i tron att det är kristallklart ;-)

13 Marit Johansson:

Jag tror att män i allmänhet är mer vårdslösa med säkerheten än kvinnor. Både i bil, på skotern eller i båten.. när man läser nyhetsrapporteringen så är det ju nästan bara män som omkommer i skoterolyckor eller med båten. I alla fall känns det så...

14 Pialotta:

Triss i bilder från din stad ... härligt och så olika bilder .. alla talar sitt språk. Ha de gott i Sommaren Erik :)

15 Lena och Tommy:

Ja i Stockholm finns det verkligen mycket vatten. Snyggt trissat!

16 Tantkalle:

Ja, den stan är verkligen full av vatten! Fin triss!

17 Nukke:

1. bilden är så fresh. Mycket plastic på stranden o är där även en smartphone ??? 3. bilden är så vacker : Stockholm vid vatten. En vacker stad o mycket historia o mycket att se. Glad Midsommar !

Kommentera här: