Testglad

 
 
 
 
 
 
Den här maskinen kan göra en skiktröntgen.
 

Ha ha, jag har redan testat den här maskinen och då kunde de som kikade på bilderna som dök upp på någon skärm i ett annat rum inte se något, ja något såg de så klart, men inget som verkade vara fel på något sätt. Skönt besked, helt klart!
 
 
Så nu vid andra besöket till en "CAT Scan" som de säger i amerikanska filmer, var jag av någon anledning mer nervös och orolig, fast jag redan visste hur undersökningen skulle gå till.
Tyckte också att det tog mycket längre tid att bli testad/undersökt denna gång (än förra gången).
 
 
 
Huvudet skulle jag hålla stilla. Efter en stund dök dock ett starkt behov upp att jag måste röra på huvudet.
 
 
Fast det måste jag ju inte, det bara kändes så och det gjorde jag inte heller, rörde på mitt huvud. I alla fall inte mer än att jag slapp göra om undersökningen med fastspänt huvud, något jag verkligen inte ville.
 
Men visst är det där lustigt, när man blir tillsagt att inte göra något, som "rör nu inte på huvudet" ja då växer behovet sig starkare och starkare att nu måste jag röra på huvudet, annars kan jag inte fortsätta leva!
Jag kunde inte annat än skratta åt mina tankar.
Jag fick inbilla mig att maskinens rytmiska dunkanden var ljudet från tåget jag åkte med (i fantasin). Ja, jag vet, numera låter det ju inte du-dunk, du dunk längre från rälsskarvarna, men jag kunde lätt börja tänka på äldre tågresor med maskinens dunkande ljud som ljudeffekt. En ganska snabb, stressig tågfärd med tanke på "skarvsmällarna". Undrar om maskinen tar bilder när det smäller till? Det glömde jag fråga sköterskan efter undersökningen.
Man ligger ju med skallen mitt i ringen som snurrar runt snabbt och jag skjuts mekaniskt sakta in liggande på den minimala britsen. Det kändes hela tiden som jag skulle falla av, britsen var förskräckligt smal! De kunde eller ville inte skjuta igenom hela mig, utan bara huvudet for in och ut ur maskinen.
Kanske har du också gjord denna undersökning, ct som den kallas eller datortomografi?
 
De fann inget ovanligt med mig den här gången heller, annat än att jag är lite allmänt knäpp, he he. ;-)
Onekligen en viss glädje när det visar sig vara problemfritt just kring denna undersökning i alla fall.. fast
Inte heller denna andra gång fick jag någon rolig bild med mig från undersökningen. Jag förstår inte varför de inte kan ge oss patienter något bevis från vad vi just varit med om. Jag skulle i alla fall uppskatta en sådan bild av min hjärna och skalle.
 
 
 
Så här kan det kanske se ut från datortomografin (inte mitt huvud som gif).

Undrar varför de inte bjuder på en sådan bild av skallen? När modern är gravid och går på ultraljud för att kolla fostrets utveckling brukar man ju få en bild från den undersökningen. Tycker det är snålt av sjukvården att inte bjussa på en liknande bild när en hjärna blir undersökt.

Så blev min tolkning av temat testglad idag.
 

 
 
NU är det bara fyra inlägg kvar så går jag i mål i utmaningen #blogg100. Detta är inlägg nr 96.
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 BP:

Jo då, jag har gjort några CT:n och jag håller med dig om allt du säger. Jag tog också tillfället i akt och tog några bilder som jag sedan la upp på bloggen. Personligen tyckte jag att det som störde mig mest var musiken som strömmade ur dessa mega hörlurar jag fick - Vinyl hette kanalen, å de vägrade att byta kanal.

Jag fick inte fota av mina bröst efter mammografin heller. Löjligt tycker jag, för de är ju faktiskt mina och jag borde väl få kunna bestämma själv vad jag vill göra med dom. Samma sak gäller ju ditt huvud.

2 Violen på Brandholmen:

Du kanske rent av är glad att det är färdigtestat på hjärnområdet! Kul idé att önska sig en bild, något att ta upp inför landstingsvalet kanske! Då lovas det ju runt!
Jag har också erfarenhet av den där apparaten. Bra att den finns men inte så kul att använda!

3 Freja:

Aldrig varit på sån undersökning, men jag känner igen det där om att någon säger "Du får absolut inte..." så blir det som ett inre tvång att göra just det... Och jag tycker verkligen det borde ingå en bild på ens hjärna, om inte annat så i digital form, det kostar ju ingenting, men kan vara ett bra minne av en ganska otäck upplevelse!

4 Eva Trillian:

Testglad - det måste ju vara personalen på röntgen det ;) Du är mer testad och glad?
Så skönt att allt var ok!

5 Hanna:

Spännande och samtidig skönt att de inte hittade något fel på dig, ja inget fysiskt i alla fall ;-P Jag gjorde någon form av röntgen för 6 år sedan när jag åkte in akut för otroliga magsmärtor. Fick ligga på en brits och så åkte den och jag in i en rund ring där en röst sa åt mig att hålla andan osv. Jag fick aldrig heller se resultatet, men å andra sidan berättade de det för mig. Hade en brusten blindtarm och skjutsades snabbt i väg på operation. Det är bra att de där moderniteterna finns.

Svar: Visst är det! Du tog en fin bild på din bror.
Erik Kling

6 llh:

Åh det tycks vara allvar när man blir kallad till en sådan undersökning. Har varit frånvarande i bloggvärlden en stund och inte hängt med. Hoppas att allt är bra med dig! och skönt att de inte hittade något att åtgärda denna gången. Take care Erik och tack för alltid lika trevliga ord hos mig!

Svar: Ännu är jag inte död, jag dansar ju. :-)
Erik Kling

7 Anitas Malta:

Vilken fantastisk beskrivning av hur det är att genomgå en undersökning som den här !! Fastnar mer för dina rader än själva bilderna som i sig även de är intressanta
En CT undersökning har jag aldrig varit med om och tur är väl det. Vem vet vad som kan upptäckas där mer än att vi båda förmodligen är lika lite allmänt knäppa ;-)
Skönt att läsa att allt är som det ska Erik !! Är dock lite tveksam till om jag själv skulle vilja se en datortomografi av min egen hjärna ;-) Må bäst !!

8 Anitas Malta:

Må bäst...?? Lät nog lite konstigt. Sköt om dig Erik och ta tillvara på de små guldkornen i vardagen !

9 Anni:

Vilket underbart oväntat inlägg! Någon CT har jag aldrig gjort, men minns att dottern tyckte det var det värsta hon upplevt då när hon gjorde det. En EEG har jag däremot gjort, en gång i forntiden, och jag lever än ;-)

Lite som när man inte får hosta och just därför absolut måste, låter det som i din beskrivning - jag kan precis förstå vad du menar.

Är det skönt att läkarna inte hittar något eller leder det till fortsatta funderingar?

Svar: Bra fråga. Tyvärr tror jag att det blir fortsatta funderingar och ännu fler undersökningar. Fast får be en ny husläkare om råd. Trist när jag märker att nuvarande doktor tyvärr inte verkar tro på mina mycket verkliga problem.Det ska ju gå bra att byta både vårdcentral och husläkare... om jag förstår vårt fria system rätt?!
Erik Kling

Kommentera här: