Förstört

 
 
Som ljusinsläpp kan det vänstra fönstret fungera, i övrigt är det förstört som fönster, omöjligt att se igenom.
 
 
 Det finns ju olika sätt att förstöra fönster på. ;-)
Susanne som håller i temat vill se ett förstört fönster så här i midsommartider. Tiderna förändras och tydligen också vårt insynsbehov i alla fall när det gäller våra matbutiker. Jag tycker att en hel del fönster i våra livsmedelsbutiker numera ofta blir helt övertäckta, många stora skyltfönster som är helt förstörda av dekaler och annat som täcker för hela fönstren. Har man tur släpper de ibland in en del dagsljus, men att se in eller ut genom fönstren går inte. Jag visar här ovan ett exempel på ett sådant fönster, det till vänster. Men naturligtvis så kan man även förstöra fönster genom att ta bort dem helt och hållet, ihop med delar av väggen omkring fönstren.
 
 
 
Några totalt förstörda fönster, men också en kvarglömd gardinkappa där inne på kontoret.
 
 
Mitt förslag på förstört fönster denna Midsommar med typiskt svenskt sommarväder, lite sol och en del mörka moln och ganska svalt.
Ska snart äta inkokt lax med färskpotatis och spenat, ja utöver liten sillbit. Luktar speciellt, tycker det doftar gott i köket!
 
Efterrätten vet du säkert redan vad den blir (kolla detta inlägg!).
Får återkomma med hela receptet i annat inlägg.
 
Du får ha en skön midsommar var du än är. :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Violen på Brandholmen:

Gillar sista bilden, där är det stor förödelse!
Så du ska äta rabarberpaj i kväll! Smaklig måltid!

2 Freja:

Vilka läckra varianter på temat du lyckades fota! Bild två är verkligen häftig!

3 llh:

Just det, det finns grader i förstörelsen som i allt annat. Inkokt lax låter sååå gott (undrar hur man gör en sån...får väl googla ;)

Svar: Vi kör med receptet på inkokt lax från "Vår kokbok", full med recept från Kooperativa förbundets provkök. Har en välanvänd receptbok från 1975, elfte helt omarbetade upplagan. :-)
Erik Kling

4 Pumita:

Oj, det ser ju ut som ett bombnedslag! En fullträff till temat förstås men man undrar ju vad som har hänt.
Insyn till matbutiken vet jag inte om jag saknar men ljus däremot, det är livsviktigt.

Svar: När man är inne i matbutiken tycker jag att det kan vara trevligt att kunna titta ut ibland. Visst jag är där för att handla mat, men att bryta mönstret av matjakten med en titt ut på gatan tycker jag är trevligt.
Erik Kling

5 larans:

Två alldeles utomordentliga lösningar på veckans förstörda tema, med intressanta reflektioner därtill...som alltid hos dig. Hoppas inte efterrätten blev förstörd av ev regnande! :-)
PS: På Galleri Kontrast på Hornsgatan finns nu en fotoutställning med bilder från Fotosidan Masters. Jag lär ha fått med en bild där. Du kanske har vägarna förbi...jag menar de andra bilderna är säkert sevärda! :-)

Svar: Tack för tipset, den fotoutställningen ska jag försöka se. Betydligt enklare än att åka och se utställningen i Odense. ;-)
Erik Kling

6 Anitas Malta:

Första bilden är lite samma tanke som mitt fönster. Man kan varken se in eller ut.
Ja, bild två är det då ingen tvekan om att det är helt förstört. Är det så man river hus nuförtiden ;-) Då skulle du komma hit och se hur det går till här och framförallt hur man bygger ! Har väldigt många rivningar och nybyggen omkring mig och ibland känns det som om jag befinner mig ett par hundra år tillbaka i tiden ;-) Man gör väldigt mycket för hand och ofta tar det lång tid innan det
Ja, maten till midsommar lät ju god och har väl passerat magen vid det här laget. Hos mig blev det ingen midsommar men värme har vi så det räcker och blir över ! Ha en skön fortsatt vecka Erik !

7 Anitas Malta:

....innan det blir färdigt.
Slutade visst mitt i en mening då tankarna plötsligt for iväg någon annanstans ;-)

8 Hanna:

Sista bilden visar ju förstörelse om något, även om den är planerad. Lustigt dock att de river innan de plockat ur allting ut huset, men som du skriver, kanske det bara är gardinen som är bortglömd.

Kommentera här: