Bäverspår

 
 
Precis före ett åskregn så verkar hela naturen bara vänta på första åskbraket och de tunga regndropparna.
 
Naturen verkar tystna och stanna upp och bara vänta precis innan ett åskregn brakar loss. Man kan faktiskt lukta sig till det annalkande regnet. Så brukar det komma några vindpustar och den spegelblanka vattenytan på sjön tappar sin spegelförmåga när ytan krusas av vinden. När sedan regnet väl dragit förbi så blir luften så där otroligt fräsch och många dofter i naturen blir också starkare ett tag efter regnet. Naturen kan upplevas med alla sinnen. Bara att fylla lungorna och känna att man lever!
 
 
Favoritträdet vid badviken, där jag brukade hänga upp badhandduken på en gren, har bävern tyvärr fällt.
 

Har funnit tydliga och nya bäverspår vid Norrsjön. Det verkar som bäverhannen i första bäverfamiljen har skickat iväg någon ung familjemedlem som startar ett nytt, eget bobygge en bit från vår tomtgräns. Kanske har han redan fått en egen familj med en hona och kanske också någon unge. Nytt virke till sitt nya bo har bävern hämtat bland annat från vår egna lilla badvik. Badviken har inte längre kvar ett par träd som gav lite skugga från solen, om man ville ha det. Och så det mest förargliga, var ska jag nu hänga upp min badhandduk när jag ska ner och bada i Norrsjön?
 
 
Tala om att bävern har starka tänder! Otroligt vilka träd de kan gnaga av och fälla.
 
 
 
 
 
 
Kanske inga tydliga junitecken, men bevis på att vårt landskap är i ständig förändring. Det har alltid hänt något när man kommer ut till sommarstugan. Om inte annat så brukar det alltid finnas ny sly att ta hand om, undrar varför inte bävern rensar bort slyn åt oss? Kanske inte är lika gott som björk. :-)

 
Nu precis när jag ska publicera mitt bidrag ser jag att temat är en vecka gammalt, nåja det är ju juni även denna måndag så jag kör på. Få se om Helene kommer med något nytt tema denna måndag?

 
 
Men i väntan på det nya så kan du finna andra juni-bidrag här,  
 
Nu när jag tänkte publicera mitt bidrag hos Helene så gick det inte temat är "closed" (vilket väl betyder att det är stängt?) Hm, får vackert invänta nytt tema.
 
Uppdateringen: Just denna vecka 24 (men tydligen bara vecka 23 i Norge?) utgår måndagstemat för att Helene har glömt sin pc "på hytta" dvs i stugan. Tala om lustigt sammanträffande nu när jag tänkte vara med efter några veckors frånvaro.
Hi hi, tänk så det kan bli.
 
Det var enklare när jag hade utmaningen Blogg100 att hänga upp inlägget på. :-)
Undrar om det finns någon annan, liknande utmaning man kan ansluta sig till?
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Freja:

Där jag växte upp fanns mycket bävrar, jag är mycket förtjusta i dem. Skygga djur, men när de hade sina lekar på våren hördes det kraftiga plaskar från vattnet, som om någon betydligt större än en liten bäver gjorde bomben... Ett sätt att få se dem var att åka ut med kanoten, den var så pass tyst att det ibland gick att komma nära en simmande bäver, då var jag lycklig!

Svar: Har lyckats komma ganska nära ett par gånger, men de blir lätt skrämda och dyker ner. På sena kvällar kan vi se bävrarna passera förbi. Man ser lite av huvudet och del av kroppen, ser lite ut som en ubåt som passerar förbi i ytläge. ;-)
Erik Kling

2 Nett:

Så tydligt man ser hur det har gnagt sig fram. Tänk att ha så starka tänder. De behöver inte gå till tandläkaren ;)

3 Tony:

Jag tycker man ser mer spår efter bävrar nu för tiden.

Svar: Kan hålla med dig och de har tagit sig närmare oss människor också. Hade någon bäver som började fälla träd här i närheten, vid Mälaren. Var den började skapa sitt bo blev jag aldrig klok på. Tror den flyttade på sig.
Erik Kling

4 Huldra:

Ja er det ikke godt når det virkelig har buldret og braket og regnet godt fra seg? Luften er ren og god, og spenningen er over.
Flotte bilder, og jeg har ruslet litt rundt hos deg og sett allsidigheten din. Liker det :)

Kommentera här: