Skyltar i Helsingfors

 
 
 
 
 
Denna söndag visar jag skyltar, flera olika stora på och i tunnelbanan i Helsingfors.
 
Mitt bidrag till "Skyltsöndag" denna söndag nu när Fototrissen tar sin behövliga semester med temat smultronställen som jag återkommer till senare...
 
 
Även mitt kontorsfönster har en skylt på fönstret, se här!
 
Här under två andra som deltar med skyltar.
 
Bloggaren "Klimateriehäxan" har också med en skylt från transportmedel, här en buss i Stockholm.
 
Pumita, som kläckte hela idén med Skyltsöndag har följande fönster med gigantisk skylt här, också den från annat land men längre bort än Finland.
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Klimakteriehäxan:

Det finns mycket fint att se (och fotografera) i Helsingfors - men deras t-bana har jag aldrig åkt! Nu fick jag i a f en glimt av hur den ser ut"

2 Susanne Hultman:

Den tunnelbanan måste vara ny. Eller är det jag som inte minns den? Fast det var en hel del år sedan jag var där senast och hälsade på finska släkten - som jag tyvärr inte kan prata med.

Svar: Jag har samma problem som du, kan inte språket på andra sidan Östersjön. ;-)Det verkar som de fjärmar sig mer och mer från svenskan också, fast det kanske bara är min känsla.
Erik Kling

3 Stare Ström:

Den har jag aldrig åkt! Det var små försynta skyltar. Större när man kommer in i vagnen.

Svar: Jakarta tror jag alltid har hetat Jakarta, men tidigare stavats med D i början. Det ligger på Java. Edvard han befinner sig på Sulawesi (f d Celebes), en bra bit därifrån.Men kaffet är gott även utanför Java!

Kommentera här: