Färglagt

 
 
 
En färgklick mitt i kvarter med annars mycket grå betong- & glasmiljöer.
 
 
Kan det bli något annat? Säkert! Det finns några färgglada husfasader med fönster i stan. Säkert betydligt knepigare om man befinner sig ute på något lantställe, men ett lite slarvigt målat fönster blir väl också färglagt?
Men jag har sedan detta hus byggdes på Kungsbron för några år sedan gillat detta kontorshus. Det är färgglatt och färglagt!
Färglagt både på tvären och längden, kolla vid husgaveln. Antar att de smala fönstren vid de olika färgbanden på husfasaden blir färgade och säkert påverkar det även rummen innanför fönstren. Skulle vara spännande få komma in i något rum och kolla om fasadfärgen så att säga smittar av sig in i rummen när solen lyser på väggar och fönster. Hoppas de som arbetar på kontoren trivs i sitt färgrika hus.
Tycker hela huset skriker ut sina orange-röda-gula färger, en klar färgklick i ett annars mest stål-glas-betong-rikt kvarter i slutet på Kungsgatan, det som också är del av Kungsbron.
 
 

 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Hanna:

Hm, det är en sån där modern arkitektur som jag inte vet om jag ska gilla eller inte. Gillar det svarta, rena och enkla samt att arkitekten tänkt när han/hon satt fönstren i olika höjd på framsidan. Färgerna känns nästan för mycket, kanske hade varit lagom med några ränder, men vad vet en lekman som jag... ;-) Snyggt fångat hur som helst!

2 Freja:

Jag tänkte just att det där måste vara mitt emot Cityterminalen och Comfort hotell. Jag gillar färg, så jag gillar det, har gått och tittat på det många gånger och blivit glad!

3 larans:

Djärv och spännande arkitektur...och både färglagt och färgglat. Jag har lite svårt att bestämma mig om jag riktigt gillar det, jag tror man kanske ska kolla det i "verkligheten" (fast din bild visar huset fint!) och i sin miljö.

4 Ingrid:

Tur att dom har gett husfasaden färger annars skulle huset se lite trist ut. Färg piggar alltid upp och bilden är perfekt till temat.

5 Stare Ström:

Där har de kostat på färg!

Svar på din fråga: Det är i högsta grad en levande konst att bygga traditionella hus!Om du bläddrar i min blogg så hittar du ett avsnitt (Indonesien del 5) som handlar om Torajafolket.

6 Anita A:

Verkligen färgstarkt och det lyfter den annars trista grå betongklumpen! Trevlig helg!

7 Anitas Malta:

Ja, varför inte ? Betydligt snyggare än grå begong. Något de kanske borde tänkt på när de byggde Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Är man sjuk och ser den fula kolossen känner man sig bara ännu sjukare. Färgglatt och färglagt piggar upp. Snyggt bidrag !!

Svar: Du har helt rätt angående Huddinge sjukhus. En verkligen deprimerande byggnad. Hoppas nya Karolinska i Solna blir gladare. Det behöver både sjuka och besökare!
Erik Kling

8 Rajson:

Just denna fasad har jag nog fotograferat många gånger. Har gått förbi där ett flertal ggr då jag oftast bor i omgivningen när jag besöker Sthl.
Gillar verkligen kontrasten mellan det mörka och det färgglada!
Snyggt fångat!

9 Ninnie:

Jaa, verkligen en färgklick! Det hade varit väldigt mycket tristare utan de glada färgerna på detta hus.

10 Pumita:

Gillar den fasaden, skönt med färg i Sthlm, det är man inte bortskämd med. Fast det där ljusa till vänster förtar det hela lite grann. Snyggt fotat!

Kommentera här: